Pro Persona bereidt zich voor op voetbalcompetitie ‘Zin in’

De voorbereidingen zijn gestart
Foto: Pro Persona

Wolfheze – Er wordt gerend door gymzaal de Brug. De voetbal wordt van de ene kant van de ruimte naar de andere kant geschoten om uiteindelijk in het doel te belanden. De bewoners van Pro Persona zijn niet ‘gewoon’ een potje voetbal aan het spelen.

Ze zijn zich aan het voorbereiden op de voetbalcompetitie ‘Zin in!’.

Competitie tussen verschillende organisaties 

Op vrijdagmiddag 8 oktober zal de eerste wedstrijd van de zaalvoetbalcompetitie van start gaan. Een competitie tussen verschillende organisaties die hulp bieden aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen, psychiatrische ziektes, gedragsmatige problematieken en vormen van autisme.

Daarnaast zijn ook teams welkom die niet via de KNVB zaalvoetbalwedstrijden spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan een vriendengroepje die wekelijks in de zaal onderling spelen.

Tijdens deze eerste editie werkt Pro Persona Wolfheze samen met andere organisatie zoals Woonzorgnet, Pluryn, Iriszorg, Leo Kannerhuis, AZC Wageningen, Pactum Arnhem en RIBW Arnhem. De teams zullen een aantal weken op vrijdagmiddag bij elkaar komen om zaalvoetbalwedstrijden te spelen. Het toernooi zal uiteindelijk in november worden afgesloten met een gezellige afsluiting met alle teams.

Jaarlijks terugkerend evenement

Uiteindelijk moet de Zin In zaalvoetbal competitie een jaarlijks terugkerend evenement worden. Een volwaardig, bekend en op zichzelf staande activiteit, waarin meerdere instellingen betrokken worden in de organisatie. Zo is Pro Persona initiatiefnemer van het toernooi, maar worden zij ondersteunt door Uniek Sporten regio Arnhem en ontvangen zij subsidie van het Renkums Sportakkoord. Ook de overige betrokken maatschappelijke partijen en instellingen dragen hun steentje bij tijdens de uitvoering van het toernooi.

Zo willen alle partijen een eerste stap zetten om sport en bewegen binnen het beleid van de woonzorginstellingen te integreren. Op een laagdrempelige en kleinschalige manier laten zien dat mensen met en zonder beperking samen kunnen sporten. Maar doorbreken we ook de onbekendheid van mensen met psychische en gedragsmatige problematieken.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen