Deelnemers voetbaltoernooi Pro Persona Wolfheze zijn een ervaring rijker

ZinIn voetbaltoernooi
Foto: Pro Persona

Wolfheze – Afgelopen vrijdag, 26 november, vond de laatste wedstrijddag plaats van het Zin In Voetbaltoernooi. Een toernooi tussen verschillende organisaties die hulp bieden aan jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen, psychiatrische ziektes, gedragsmatige problematieken en vormen van autisme én organisaties die niet via de KNVB wedstrijden spelen.

Aan deze eerste editie deden mee: Pro Persona, Woonzorgnet, Pluryn en het AZC. De partijen zijn op 8 oktober gestart met de eerste wedstrijd en in de afgelopen 2 maanden hebben de deelnemers meerdere keren uit kunnen kijken naar een middag voetballen. De organisatie, en uiteraard de deelnemers, kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi!

Tactiek

Alle partijen kwamen deze laatste vrijdagmiddag naar gymzaal de Brug bij Pro Persona Wolfheze. Om 14:00 startte de eerste wedstrijd van de middag. Door de afgelopen weken kende de partijen elkaar al, waardoor vooraf de tactiek goed werd doorgenomen. Door dit tactische spel waren alle team zeer gewaagd aan elkaar en er ontstonden mooie en fanatieke partijen.

Opvallend was ook de sportiviteit van de deelnemers. Uiteraard lagen de emoties soms hoog, maar juist het schouderklopje bij je teamgenoot, de complimenten naar elkaar toe, en het uitreiken van een hand naar de tegenstander maakte de middag compleet. Na 6 korte wedstrijden van 15 minuten, mocht het AZC naar huis met de winst.

Dat gaan we nog een keer doen!

Het enthousiasme en de positieve reacties zijn redenen voor de organisatie om het toernooi regelmatig te gaan organiseren. Zo gingen deelnemers extra trainen speciaal voor een wedstrijddag, medewerkers die hun cliënten sinds lange tijd weer met emotie zagen sporten, een hand die werd uitgereikt naar de tegenstanders ondanks dat de emoties hoog liggen én het uitkijken naar een nieuwe wedstrijdmiddag.

Dit zijn maar een aantal voorbeelden van de positieve effecten, die het toernooi met zich meebrengt op de cliënten van de verschillende organisaties. Of zoals Raad van Bestuur tijdens de overhandiging van de medailles ook al aangaf: niet alleen onze mentale gezondheid is belangrijk, we moeten ook blijven werken aan onze lichamelijke gezondheid.
Kortom, op naar het voorjaar bij (hopelijk) een nieuwe editie van het ZinIn voetbaltoernooi!

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen