Strijd kwalificatie NN Rivals Run tussen Arnhem en Nijmegen is begonnen

Foto: NN Rivals Run

Arnhem/Elst/Nijmegen – Op zondag 3 juli vindt de eerste editie van de NN Rivals Run plaats. Hardlopers uit Arnhem, Nijmegen en omstreken kunnen zich vanaf vanaf nu zich aanmelden voor het hardloopevenement.

Rivals RunDe 250 hardlopers die zich weten te kwalificeren zullen aangevoerd door teamcaptains Bram Som en Jasmijn Lau, de eer en trots van hun stad verdedigen. De opzet is simpel: in iedere stad starten 250 hardlopers en wie als eerste met 200 deelnemers finisht in Elst, wint. De finish ligt precies in het midden van het parcours van circa 10 kilometer en het laatste stuk rennen de teams gelijk op. Het nieuwe evenement is omarmd door ‘Supporter van alle hardlopers’ Nationale-Nederlanden en wordt in samenwerking met de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe georganiseerd.

Wie deel wil uitmaken van dit selecte groepje hardlopers kan vanaf nu strijden om een plek in de selectie!

Om te kwalificeren worden hardlopers geacht een route van minstens 10 kilometer te lopen, bijgehouden door hun favoriete running app (Strava, Runkeeper, etc.) De gemiddelde snelheid, die wordt gemeten door de app, geldt vervolgens als graadmeter. Daarna wordt het interessant: de beste lopers verdienen een plek in de selectie door hun prestatie via WhatsApp te delen met Bram of Jasmijn.

Whatsappen met teamcaptains Bram en Jasmijn

Arnhem kan deze zomer rekenen op de steun van Olympiër en voormalig Europees kampioen Bram Som, terwijl Nijmegen daar het 23-jarige toptalent Jasmijn Lau  tegenover zet. Beide teamcaptains krijgen het druk de komende tijd. Via WhatsApp zullen zij screenshots ontvangen van de routes die potentiële kandidaten hebben gelopen in de strijd om een plek in de selectie.

Jasmijn en Bram leggen zo voor het eerst contact met hun toekomstige teamleden en dat maakt het een en ander los bij beide teamcaptains.

“Tijdens mijn topsportcarrière deed ik altijd een vast trainingsrondje in de Arnhemse bossen op Landgoed Warnsborn. Om nu te beseffen dat Arnhemmers strijden voor de mogelijkheid om samen met mij de trots van onze stad te verdedigen, geeft mij ontzettend veel energie. Ik ben er klaar voor!’’ zegt Bram.

Ook Jasmijn voelt de energie en adrenaline toenemen wanneer ze denkt aan alle Nijmegenaren die toewerken naar de NN Rivals Run. “Nijmegen is een echte hardloopstad met tal van mooie routes. Ik ben benieuwd welke trajecten ik allemaal via WhatsApp ga ontvangen. Ik denk dat we een sterke selectie gaan opbouwen de komende tijd. Dat ik deze fanatiekelingen mag bijstaan als captain geeft mij ontzettend veel zin om ertegenaan te gaan.’’

Rivals RunHardlopers, verzamelen!

De snelle vrouwen en mannen uit Arnhem, Nijmegen en omstreken kunnen zich aanmelden via www.nnrivalsrun.nl om zo op de hoogte te blijven. Vanaf dit moment kunnen de hardlopers zich tot en met 14 juni kwalificeren door bij de snelste 250 lopers van de stad te zitten over een afstand van minimaal 10 kilometer.

  • Voor Team Arnhem deel je jouw activiteit met Bram op 06 45 53 06 74
  • Ga je voor Team Nijmegen? Stuur dan jouw activiteit naar Jasmijn op 06 49 53 88 02

Wekelijks wordt via hardlopen.nl de ranglijst per stad gecommuniceerd. Houdt de site dus in de gaten en zorg dat jij jouw plekje bemachtigd!

Partners

Naast Nationale-Nederlanden en de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Overbetuwe zijn ook hardlopen.nl, Maurten, Mizuno, Run2Day en Runner’s World verbonden aan NN Rivals Run. Het concept en de organisatie van het event ligt in handen van Worldwide Sports Management (WSM) en Touché Sportmarketing.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen