Kom in actie voor type 1 diabetes met de elfde JDRF One Walk

Foto: JDRF

REGIO – Stichting JDRF Nederland organiseert op zaterdag 11 juni 2022 voor de elfde keer de JDRF One Walk. Na twee online edities vanwege de corona kan het grootste type 1 diabetes-wandelevenement van Nederland eindelijk weer in het teken staan van elkaar ontmoeten en samen wandelen. Dit alles uiteraard om geld op te halen voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes.

120 duizend mensen in Nederland leven met de ingrijpende ziekte type 1 diabetes. JDRF vindt dat dit moet stoppen. Daarom moedigen zij mensen met de JDRF One Walk aan om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes.

Op zaterdag 11 juni 2022 komen deze mensen samen in Radio Kootwijk om te wandelen voor een wereld zonder type 1 diabetes. Kijk voor meer informatie ook op: JDRF One Walk 2021.

Wandelen op de Veluwe

Met drie prachtige wandelingen op de Veluwe gaan de deelnemers dit jaar terug naar de oorsprong van de JDRF One Walk. Centraal punt op zaterdag 11 juni is de Theaterloods in Radio Kootwijk, waar ze mensen met type 1 diabetes en hun naasten samenbrengen. Ingrid Wiechers, directeur JDRF Nederland:

“De JDRF One Walk is een mooie kans om stappen te zetten naar oplossingen voor type 1 diabetes. En tegelijkertijd kan je anderen ontmoeten.”

In actie komen:

  1. De JDRF One Walk (1,5 KM): een korte wandeling, waarbij deelnemers voorafgaand in gesprek kunnen met wetenschappers als prof. dr. Bart Roep, dr. Henk-Jan Aanstoot, dr. Giesje Nefs en dr. Maartje de Wit.
  2. De Walk Challenge (12,5 KM): een mooie route over de Veluwe, waarbij deelnemers tevens langs het One Walk-terrein komen.
  3. De ‘One’ Wandeling (25 KM): een uitdagende wandeling in samenwerking met de Bas van de Goor Foundation. Bas van de Goor, oud-topsporter die zelf type 1 diabetes heeft, loopt een deel mee. Tijdens deze route leren deelnemers meer over bewegen met type 1 diabetes.
  4. Start thuis een actie: mensen die niet zo van wandelen houden of niet aanwezig kunnen zijn op zaterdag 11 juni voeren actie vanuit huis. Door koekjes te bakken, een eigen sportieve uitdaging aan te gaan of op een andere originele manier geld op te halen voor onderzoek.

JRDF One Walk - Juvenile Diabetes Research Foundation

150 duizend euro voor onderzoek

Samen met alle deelnemers willen ze dit jaar 150 duizend euro ophalen voor onderzoek naar de genezing en behandeling van type 1 diabetes. Iedere deelnemer heeft een eigen actiepagina, gevuld met hun eigen verhaal, persoonlijke doel en updates over hun actie. Op zaterdag 11 juni, aan het eind van de middag maken ze de eindstand van de JDRF One Walk 2022 bekend. Dan weten ze hoeveel geld opgehaald is voor onderzoek naar oplossingen voor type 1 diabetes.

Over JDRF

JDRF is in 1970 in de Verenigde Staten opgericht door ouders van kinderen met type 1 diabetes en uitgegroeid tot dé leidende charitatieve type 1 diabetes-organisatie. Tot nu toe heeft JDRF in totaal zo’n twee miljard euro aan onderzoek naar type 1 diabetes gefinancierd in 27 landen.

Eind 2010 is Stichting JDRF Nederland opgericht. Deze zelfstandige stichting werkt nauw samen met de zusterorganisaties elders in de wereld. Tot op heden heeft JDRF in Nederland voor ruim 20 miljoen euro aan baanbrekend onderzoek gefinancierd. JDRF is 100% gericht op het vinden van een oplossing voor type 1 diabetes. Dit betekent dat JDRF de belangen van mensen met type 1 diabetes centraal zet in al haar activiteiten.

Over type 1 diabetes

Diabetes is een chronische ziekte waarbij het lichaam niet in staat is om glucose in het bloed om te zetten naar brandstof voor de cellen. Dit komt omdat het lichaam te weinig of geen insuline afgeeft. Bij type 1 diabetes is een afweerreactie in het lichaam de oorzaak. Het immuunsysteem valt de cellen die insuline maken aan.

Wetenschappers werken wereldwijd aan de genezing, preventie en betere behandeling van type 1 diabetes. Tot er oplossingen voor type 1 zijn, hebben mensen die de diagnose krijgen dit levenslang. Dit betekent dat zij dag in, dag uit hun bloedglucosespiegel moeten monitoren en zelf insuline moeten toedienen. Alles wat je doet op een dag heeft invloed op deze bloedglucosespiegel. Type 1 diabetes is er dus nooit even niet. Daarom zet JDRF Nederland zich in voor een wereld zonder type 1 diabetes.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen