100 jaar Renkum: Renkumfietst verbindt alle dorpen

Foto: Renkumfietst

De leukste Renkumse fietstocht van het jaar start met de inschrijving! Wethouder Van Bentem opent officieel de inschrijving voor Renkumfietst op donderdag 13 april met een bezoek aan een aantal basisscholen.

RenkumfietstOp 7 mei 2023 start het feestjaar en op 13 mei 2023 worden in alle dorpskernen veel activiteiten georganiseerd voor de jeugd en hun ouders. Alle dorpskernen worden met elkaar verbonden door een fietstocht langs de vele activiteiten. Het is een unieke samenwerking tussen ondernemers, vrijwilligers en de Gemeente.

Bezoek aan de basisscholen

De basisscholen worden met flyers, posters en sleutelhangers geïnformeerd over dit prachtige initiatief. Met de scholen geven ze op een leuke wijze aandacht aan 100 jaar historie en stimuleren ze het samen fietsen. Deelnemers krijgen consumptiebonnen en kunnen prijzen winnen met een puzzeltocht over de Airborne historie.

Airborne-gidsen langs de route nemen kinderen en hun ouders op een leuke manier mee in een belangrijk onderdeel van onze geschiedenis. Inschrijving is mogelijk (na 13 april) via de website van renkumfietst.nl.

RenkumfietstSchema officiële opening (indicaties)

  • 09:00 – 09:30 uur Daltonschool De Marienborn (met kinderburgemeester), Marienbergweg 28, 6862 ZM Oosterbeek
  • 09:30 – 10:00 uur Basisschool De Dorendal, Bachlaan 23, 6865 EN Doorwerth
  • 10:00 – 10:30 uur Kbs de Keijenberg, Hogenkampseweg 43, 6871 JK Renkum
  • 10:00 – 10:30 uur De Atlas, Hogenkampseweg 43, 6871 JK Renkum
  • 10:30 – 11:00 uur Prinses Beatrixschool, Balijeweg 20 A, 6874 AJ Wolfheze

Deelname is gratis

Het idee is nog in Coronatijd ontstaan om iets leuks te organiseren voor en door ondernemers en inwoners van alle dorpen. Toen het in zo’n korte tijd niet haalbaar bleek te zijn, ontstond het idee om het in mei te combineren met de herdenking van 100 jaar Renkum.

De ondernemersverenigingen, verenigt in het economisch platform hebben de steun gekregen van Oranjeverenigingen en een grote groep enthousiaste vrijwilligers

Hierdoor zijn er in elke dorpskern veel verschillende activiteiten georganiseerd voor-ieder-wat-wils. De komende maand zullen ze op allerlei plekken, via de website en social media uitgebreid aandacht besteden aan deze feestelijke dag. Ze hopen dat de basisscholen veel leerlingen enthousiast kunnen maken voor een leuk dagje Renkumfietst!

Dorpskernen

In de dorpskernen hebben zijn leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud(er).

  • Oosterbeek: parkeerplaats tegenover restaurant Schoonoord
  • Wolfheze: evenemententerrein
  • Renkum: Renkumse Molen en Dorpsstraat
  • Heelsum: winkelstraat
  • Doorwerth: in en rondom het winkelcentrum

RenkumfietstAanmelden om mee te fietsen doe je vanaf 13 april via de website renkumfietst.nl.

Airborne geschiedenis

We zien dagelijks de beelden van oorlogen om ons heen. Wat betekent het als jouw dorp in oorlog is? Als je moet vluchten, soldaten door de straten lopen en om je heen wordt geschoten. Huizen worden vernield en je nergens meer veilig bent. Zij nemen je mee terug in de tijd toen we bezet waren in de Tweede wereldoorlog. Doe mee met de puzzeltocht en win mooie prijzen door de vragen langs te route te beantwoorden.

Er wordt gebruik gemaakt van de bekende fietsknooppunten. Veilig op de fietspaden van onze mooie Gemeente. De route is eenvoudig door iedereen te volgen. Op papier of met een app op je telefoon. In ieder dorp is vlakbij je woning een startpunt!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen