Update: Renkumfietst: meer dan een fietstocht door de gemeente

Foto: 5443882, pixabay

Renkumfietst zaterdag door de gemeente Renkum en dat zal niet onopgemerkt blijven. In (bijna) alle dorpen is een startpunt voor de fietstocht, van alles te doen en er fietsen bijna 1400 mensen mee.

Fiets jij ook mee?

Update Renkumfietst: 

We zijn verheugd om jullie te laten weten dat we onze stoutste verwachtingen hebben overtroffen en dat we de magische grens van 1400 deelnemers bijna hebben gepasseerd!
Vanwege dit immense succes moeten we jullie een belangrijke mededeling doen: we moeten de online-inschrijvingen vervroegd beëindigen. Vanwege de enorme belangstelling sluiten de inschrijvingen nu, rond het middaguur. Dus als je nog niet de kans hebt gehad om je aan te melden, wees niet ontmoedigd! Je kunt nog steeds met ons meefietsen en deelnemen aan alle spannende activiteiten die we voor jullie in petto hebben. We willen wel eerlijk met jullie zijn: onze consumptiebonnen zijn helaas uitgeput. Maar maak je geen zorgen, dit zal de pret niet bederven!

Ook als je niet meefietst, is het goed vertoeven in de gemeente komende zaterdag. Volgens de weerdiensten wordt het een lekker warme dag (21 graden) en valt er geen regen.

Waar je start of waar je ook eindigt, er is overal wel iets te doen. Pauze houden tijdens een fietstocht, is nog nooit zo leuk geweest!

Wolfheze

fietstochtHier kom je langs het prachtige evenemententerrein waar “Wolfheze Bruist”. “De Heerlijkheid”, Wolfhezerweg 84, is het startpunt voor de fietsers vanuit Wolfheze.

Ca 20 ondernemers van Wolfheze presenteren zich op een gezellige markt in de grote feesttent aan de Van Mesdagweg. Ze hebben een fantastisch programma samengesteld voor jong en oud. Er zullen demonstraties zijn, uitleg en voorlichting, en je kunt dingen maken en meedoen aan (puzzel)wedstrijdjes en meer! En op een markt kun je natuurlijk ook van alles kopen.

Verder is er van alles te eten en te drinken, kun je je laten schminken en staat er een rodeostier voor de kids.

Op het terrein is ook een Airborne-gids aanwezig die je alles kan vertellen over de luchtlandingen van Gliders op 17 september 1944 op de landingszones S, X en Z (Reijerscamp, Sinderhoeve en Boschhoeve). En als je goed oplet kun je de quizvraag beantwoorden die verbonden is aan de fietstocht!

Consumptiebonnen kun je inleveren bij alle kramen in de feesttent, Restaurant en Pannenkoekenhuis De Tijd en De Heerlijkheid.

Daarnaast is er een open dag in de nieuwe brandweerkazerne Wolfheze aan de Parallelweg tussen 10.00 en 16.00 uur.

Renkum

RenkumfietstVlak voor het centrum vind je op de fietsroute aan je rechterhand de Renkumse molen (er staan borden). De Renkumse Molen is ook het startpunt voor de fietsers vanuit Renkum.

Proef van de verschillende molenproducten, pannenkoeken en het molenijs. Er staat ook een clown die leuke ballonnen kan maken. Daarnaast kun je de molen bezoeken. Verder op de route kom je langs de kerk van de Protestantse Gemeente. Daar moet je even afstappen omdat ze hier hun jaarlijkse Lentebazaar organiseren.

Vervolgens kom je in de Dorpsstraat. Hier tref je een interessante fotopresentatie aan van de slag in Renkum. Kijk eens hoe de huizen vroeger verwoest waren. Een gids vertelt je hier iets over de Renkumse Airborne historie.

Een mooi moment om even te pauzeren en iets te nuttigen bij de lokale horeca. Je kunt gebruik maken van de consumptiebon als je deelneemt aan de fietstocht en inleveren bij: Chill Eat, Drink, Enjoy, La Cosina, Vishuis Renkum, Gokana Sushi Bar en Koffie -en Theespeciaalzaak Beleef.

Heb je al een mooi kleurtje op je wangen? De grimeur zorgt voor mooie kleurtjes. Muziekvereniging Excelsior verzorgt mini workshops en je mag ook op de foto met de band of je favoriete muziekinstrument.

Oosterbeek

fietstochtJe kunt de organisatie vinden langs de fietsroute tegenover Restaurant Schoonoord. De kraam op de parkeerplaats is ook het startpunt voor de fietsers vanuit Oosterbeek.

Dit is een druk kruispunt, dus plaats snel je fiets op een veilige plek op de parkeerplaats. Leden van de Scouting helpen je graag. Vergeet niet ook even onderweg op bezoek te gaan bij het Airborne Museum. Daar staat een gids die je alles over het museum en de Airborne historie kan vertellen.

Iedereen kan gratis deelnemen aan de leuke spellen zoals het Cowboyvangspel, Reuze Djenga en Vier op een Rij en het ensemble van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek geeft een voorstelling.

Heelsum

In Heelsum is de winkelstraat versierd. De kraam van Unicum en de Oranjevereniging is startpunt voor de fietsers vanuit Heelsum.

In de feesttent is doorlopend een korte film te zien over de Airborne historie. Je kunt op de foto in oude Airborne voertuigen met bijpassende kleding. In de etalages van de winkels staan artikelen met het thema Airborne. Zoek de letters, combineer ze tot een woord en win een lokale prijs.

RenkumfietstAlbert Ziëck maakt live een groot Airborne schilderij op de grote reclamezuil op de parkeerplaats bij de Spar. Op de parkeerplaats is ook een Dj show van Willemsen Stagemanagement. Op verschillende plekken kun je weer iets lekkers nuttigen en gebruik maken van je consumptiebon..

In de Muziektent aan de Prins Bernardlaan vinden optredens plaats van de Heelsumse Harmonie en Eendracht. In het Kerkje op de Heuvel, Koninginnelaan Heelsum vinden optredens plaats van het mannenkoor MIO en leerlingen van T2 muziek (zie borden).

Vervolg de fietsroute en bij het oorlogsmonument van Heelsum staat waar weer een gids die je alles kan vertellen over de Airborne geschiedenis van Heelsum.

Doorwerth

Hier vind je de activiteiten in en rondom het winkelcentrum. Eethuys Doorwerth is het startpunt voor de fietsers vanuit Doorwerth.

De spellen: Ezeltje prik, Vier op een rij en het Dartbord zijn in het winkelcentrum en twee springkussens er naast op het grasveld. Met een consumptiebon kun je terecht bij Lunchroom 12-uurtje, Eethuys Doorwerth, Bekkers Delicatessen en Mekx Brood.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen