Prijswinnaars Renkumfietst ontvangen prijs: de Keijenberg gaat zwemmen!

Doorwerth – Tijdens het DorenFest afgelopen week werden niet alleen de prijswinnaars van de Renkumfietst speurtocht in het zonnetje gezet, ook de organisatie van het leuke evenement werd in het voetlicht gezet.

Volgend jaar of over 2 jaar weer? De organisatie liet zich geen uitspraken uitlokken maar is wel verschrikkelijk tevreden over het verloop van het evenement op zaterdag 13 mei. Het weer was geweldig en daar kun je dan ook alleen maar dankbaar voor zijn. Het werd een prachtige dag waarbij meer dan 1400 Renkumfietsers de gemeente doorkruisten. Overal vrolijkheid en plezier vindend én achterlatend.

Wie kan daar nu niet tevreden mee zijn? Burgemeester Agnes Schaap, kinderburgemeester Thom Eerens en wethouder Daniëlle van Bentem, die alle drie meegefietst hebben, vonden dit minimaal een flinke bos bloemen waard. Van de aanwezigen volgde een daverend applaus. Daarna was het tijd voor het vrolijke drietal om de prijswinnaars bekend te maken. Zie de fotoserie bovenaan dit artikel.

Prijswinnaars

“Met de fietstocht wilden we iets leuks organiseren voor kinderen en hun (groot)ouders en de lokale ondernemers. Nu dat is wel gelukt. Verbinden en ontmoeten was zeker een succes. Er waren opvallend veel ouders met jonge kinderen.” vertelt Willem Postma “Om de deelnemers te stimuleren de hele afstand af te leggen per fiets hadden we een puzzeltocht ingebouwd met prijzen.”

Dat was best een hele klus: je moest 24 kilometer fietsen, luisteren naar gidsen op zes locaties, lastige vragen beantwoorden, een rebus oplossen en ook nog alle attracties bezoeken en eten en drinken. De organisatie had voor iedere ingevulde puzzel een prijs geregeld, degene die hem foutloos hadden ingevuld, die wonnen natuurlijk de eerste prijs.

Er was ook een bosje bloemen voor de jongste (2jaar) en de oudste (70 jaar) deelnemer (die werd later uitgereikt). De hoofdprijs was een cadeaubon van € 100,-  en de tweede prijs een cadeaubon van € 50,-, beide vrij te besteden bij één van de lokale ondernemers die ze kunnen kiezen op de website op Renkumonderneemt.nl.

De overige prijzen waren beschikbaar gesteld door lokale ondernemers en stonden uitgestald op een tafel naast het podium. Nadat de eerste en tweede prijswinnaars hun prijs in ontvangst genomen hadden, was het hun beurt hun prijs op te halen.

Zwemmen in Doelum

Voor de basisscholen in de gemeente Renkum was er nog een extra uitdaging aan Renkumfietst geplakt: de school die percentueel de meeste deelnemers had ingeschreven, mocht met de hele school gaan zwemmen in Doelum.

Het was een nek-aan-nek-race maar uiteindelijk heeft KBS de Keijenberg in Renkum het hoogste aantal deelnemers gehad in de fietstocht! Er fietsten 82 leerlingen mee en dat is 34% van het totaal, het hoogst behaalde percentage. Die gaan zich dus lekker een paar uurtjes vermaken in het warme water van Doelum’s zwembad.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen