Avontuurlijk vakantielezen bij Bibliotheek Veluwezoom

Foto: bibliotheek Veluwezoom

Om kinderen te stimuleren om tijdens de zomervakantie te blijven lezen, organiseert de Bibliotheek Veluwezoom van 13 juli t/m 21 augustus een avontuurlijk leesprogramma: ‘Vakantielezen’.

Met zomerse opdrachten en spelletjes voor het hele gezin gaan kinderen met een landkaart op reis naar 6 verschillende landen, waar via verhalen schatten te vinden zijn. Lachland, Griezelkust, Avonturenland, Sportmanië, Dierenrijk en Sprookjeseilanden. Zijn alle schatten gevonden, dan maken de kinderen kans op een leuke prijs.

De landkaarten worden uitgedeeld op school en zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. Je meldt je (als gezin, met vriendjes, of alleen) aan via vakantie-lezen.nl en maakt (samen) de opdrachten. Per land zijn er 3 opdrachten, die recht geven op 1 sticker op de landkaart. De sticker kun je ophalen in de bibliotheek. Is de landkaart vol, dan stuur je ‘m in en maak je kans op een prijs.
Vakantielezen is geschikt voor kinderen van groep 3 en 4, maar de opdrachten zijn ook aan te passen voor wat jongere of oudere kinderen.

Lezen is altijd en overal leuk

Met Vakantielezen stimuleert de Bibliotheek Veluwezoom kinderen om ook in de zomervakantie te lezen. Daarmee blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren ze ook dat lezen overal en altijd leuk is. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. Bovendien is de zomer ook dé tijd om samen, als gezin, leuke dingen te doen. Ga jij mee op reis?

Cookieinstellingen