Ben jij er al klaar voor? De 5e editie van Renkum Downhill?

Foto: Renkum Nieuws

Dat was een verassing voor Gé Willsemsen toen hij benaderd werd door de gemeente dat zijn evenement, de 5e editie van Renkum Downhill, dit jaar wel doorgang kan vinden, met de juiste maatregelen uiteraard.

Alle evenementen werden afgelast voor dit jaar, dus ook Renkum Downhill maar het mag nu toch plaatsvinden. Het is in de buitenlucht en als iedereen een beetje meewerkt; zich aan de regels houdt en zelf goed afstand houdt van anderen,dan is het toch mogelijk om weer eens heerlijk waterpret te beleven!

We gaan er voor!

Gé is helemaal in zijn hum, dat mag ook best want Renkum Downhill is één van de weinige evenementen die in dit corona-jaar in de gemeente door mag gaan, op de originele datum: zaterdag 15 augustus. De sponsoren stroomden meteen binnen, zowel bedrijven als particulieren steunen Renkum Downhill met goederen of een donatie en met zoveel goodwill, moet het wel een feestje worden!

De voorbereiding is voor dit jaar wat uitgebreider door de coronamaatregelen en het moet allemaal wat minder massaal en bij elkaar in de buurt. Er zijn daarom een aantal regels zijn waar je, je dit jaar aan te houden hebt.

In de eerste plaats is daar natuurlijk de anderhalvemeterregel en in de 2e plaats moet je reserveren. Er zijn 3 tijdsblokken:

  • 11:00
  • 13:00
  • 15:00

Per blok is er ruimte voor 250 personen, kinderen krijgen hierbij voorrang op volwassenen. Je kunt reserveren vanaf 10:00 uur. Bij de kuil achter MFC Doelum uiteraard. Je krijgt een kleur bandje die bij het tijdvak hoort waarvoor je gereserveerd hebt. Het evenement is uiteraard weer gewoon gratis toegankelijk!

Cookieinstellingen