Kinderdorp Renkum gaat door als Super Kids Bouwdorp!

Jan van den Bos
Foto: Stichting Super Kids Vakantie Activiteiten

Renkum – De Stichting Super Kids Vakantie Activiteiten is erin geslaagd de organisatie voor het eerder bekende Kinderdorp Renkum rond te krijgen.

“Als de coronamaatregelen dit jaar gunstig zijn, dan hebben wij 4 dagen lang activiteiten voor kinderen uit de gemeente Renkum.” laat Jan van den Bos weten. Samen met een aantal andere jongeren vormt hij het bestuur van deze nieuwbakken stichting.

Eigen benen

“Het is zeker niet eenvoudig om op eigen benen te staan en door een samenwerking aan te gaan met JONG Renkum voor Elkaar en het Sport, – en Beweegteam Renkum staan wij er dit jaar weer!” Van den Bos vertelt dat vrijwilligers van toen en nu de handen ineen hebben geslagen, omdat een activiteit als deze “niet verloren mag gaan”. Met het vertrek vorig jaar van Dynamo Jeugdwerk uit Renkum kwam de organisatie op losse schroeven te staan. “Zij deden de coördinatie en de organisatie en zonder dat kun je wel iets willen organiseren, maar het vervolgens ook doen?! Dat vraagt natuurlijk wat van ons als vrijwilligers”.

De stichting is blij met de ondersteuning die zij krijgen vanuit JONG Renkum voor Elkaar om uiteindelijk op eigen benen te kunnen staan.

“Wij zullen altijd blijven samenwerken, maar het is wel fijn dat we nu onze eigen keuzes mogen maken. Eigen keuzes in het belang van de kinderen, want daar doen we het voor. En uiteraard ook voor dat wat wij uit de activiteiten halen: ons eigen plezier”, vertelt van den Bos met een glimlach op zijn gezicht. “Omdat we nieuw zijn hebben wij onze activiteit Super Kids Bouwdorp genoemd.”

Super Kids Bouwdorp

“In verband met Covid-19 is het terrein alleen toegankelijk voor deelnemende kinderen, de EHBO en de vrijwilligers. Onze club is getest of ingeënt. Nee, risico’s nemen wij niet, hooguit het risico op veel lol”, wil Jan van den Bos nog meegeven. “Wij willen natuurlijk ook onze sponsoren graag bedanken. Laat mensen dus vooral op onze facebook pagina kijken. Natuurlijk ook voor meer informatie.”

Het Super Kids Bouwdorp vindt dit jaar plaats van maandag 23 augustus tot en met 26 augustus op het terrein van Doelum. Ouders en verzorgers kunnen hun kinderen van 2 tot 23 augustus inschrijven via : renkumvoorelkaar.nu/skbouwdorp. De eigen bijdrage voor dit jaar is € 15,-(inclusief lunch en drinken). Kinderen in het bezit van een Gelrepas kunnen hiermee hun bijdrage betalen, zodat zij er geen kosten aan hebben.

Het Super Kids Bouwdorp start op maandag van 12.00 tot 15.00 uur en is er alle andere dagen van 10.00 tot 15.00 uur. Meer informatie op : facebook.com/SuperKidsBouwdorp of via [email protected]

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen