Ontwerp je eigen app tijdens de Digiplay-middag in de bieb

Foto: Digiplay, bibliotheek Veluwezoom

Oosterbeek/Renkum – Bij Bibliotheek Veluwezoom kunnen kinderen ontdekken hoe ze een eigen app kunnen ontwerpen tijdens de Digiplay-middag. Mediacoaches begeleiden het proces: het verzinnen van een goed verhaal, het ontwerpen op papier, het maken van een menu, testen en verbeteren én digitaliseren.

Op een speelse manier ontdekken kinderen zo met nieuwe media en nieuwe technieken om te gaan.

Digiplay-middag

‘Ontwerp je eigen app’ is onderdeel van een serie Digiplay-middagen voor kinderen, waarin ze kennismaken met nieuwe media en nieuwe technieken door er zélf mee te gaan spelen en ermee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een robot programmeren, een filmpje maken met greenscreen of zelf een app bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp.

Met de Digiplay-activiteiten worden kinderen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst, zoals creatief denken, problemen oplossen, samenwerken, computional thinking en informatie vinden en verwerken. In plaats van consumeren gaan ze próduceren.

Waar en wanneer?

  • de Bibliotheek Oosterbeek: woensdag 10 nov 15.30 – 17.00 uur
  • de Bibliotheek Renkum: donderdag 11 nov 15.30 – 17.00 uur

Meedoen aan ‘Ontwerp je eigen app’ is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar. Deelnemen kost € 2,50. Meer informatie en aanmelden: bibliotheekveluwezoom.nl/agenda

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen