Bouw je eigen game met Bloxels. Digiplay-middagen in de bibliotheek

Foto: StartupStockPhotos, Pixabay

Digitale spelletjes hebben een enorme aantrekkingskracht op kinderen en jongeren. Samen met anderen dezelfde game spelen en mooie dingen creëren stimuleert hun creativiteit en laat ze spannende dingen beleven, terwijl ze veilig thuis op de bank zitten.

In games is alles wat je maar bedenken kunt, mogelijk. Bij de Bibliotheek Veluwezoom kunnen kinderen leren om zélf een game te bouwen, met het programma Bloxels. In een tweedelige workshop maken ze op een speelse manier kennis met nieuwe media en nieuwe technieken om te gaan, en hebben ze een gezellige middag met leeftijdsgenootjes.

Bloxels

Met Bloxels kunnen kinderen een eigen game bouwen met landschappen, karakters en verschillende levels. Het begint met een ontwerp op een soort kralenplank, waarbij de gekleurde blokjes elk een andere rol krijgen. Daarna scannen ze hun ontwerp en kunnen ze de game samen spelen op de iPad!

Deelnemen kost € 5,00 per kind. Dit is voor twee middagen. Digiplay is geschikt voor kinderen van 8-12 jaar.

Waar en wanneer

  • de Bibliotheek Oosterbeek: maandag 13 en dinsdag 14 maart van 15.30 tot 17.00 uur
  • de Bibliotheek Renkum: maandag 20 en dinsdag 21 maart van 15.30 tot 17.00 uur

Meer informatie en aanmelden: bibliotheekveluwezoom.nl/agenda

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen