Vereniging Oranjedag Heelsum gaat er een top-Koningsdag van maken!

Foto: Vereniging Oranjedag Heelsum

Heelsum – Bijzonder toch, dat er jaarlijks weer mensen opstaan om een dorp een leuke Koningsdag te bezorgen. Een dag die we van oudsher vieren. En leuk vinden!

Een belangrijke dag dus. Dat weten ze bij de Vereniging Oranjedag Heelsum (VOH) ook, al 98 jaar. Steeds in wisselende samenstelling maar ziedaar: het programma voor Koningsdag 2023, 27 april in Heelsum ligt alweer klaar.

Supertrots

De Oranjevereniging is ontzettend blij en trots op al hun vrijwilligers, lokale verenigingen en sponsoren want zonder hen zou VOH geen evenementen kunnen organiseren. Naast het organiseren van Koningsdag en de Airborne herdenking bij het Monument, is ook de samenwerking aangegaan met Unicum (Ondernemers vereniging Heelsum). Onder andere met betrekking tot de organisatie van de intocht van Sinterklaas en een heel leuk event in Mei.

Ze hopen met dit soort samenwerkingen leuke activiteiten te kunnen blijven organiseren in Heelsum.

Programma Koningsdag 2023 in Heelsum

Er zijn nog enkele marktkramen beschikbaar voor verhuur! Het feestterrein is op het grasveld langs de Bart Crumstraat.

 • 10.00 Opening o.l.v. Heelsums Harmonie en vlag hijsen
 • 10.00 – 16.00 Oranjemarkt met kramen en kleedjes
 • 10.00 – 16.00 Horeca, springkussen en spijkerbroek hangen
 • 10.15 – 10.45 Poppenkast met Jan Klaassen
 • 10.15 – 13.00 Oud Hollandse spelletjes ( gr 1/8) en schminken
 • 10.15 – 12.00 Knuffelhoek met dieren van de kinderboerderij, Ina Ziëck leest voor uit Silly Sheep
 • 10.30 – 16.00 Workshop schilderen met Albert Ziëck voor jong en oud ( kosten 5 EUR PP)
 • 12.15 – 12.45 Warming Up met DKOD
 • 12.45 – 13.15 Kids RUN ( gr 1/8)
 • 13.15 – 13.30 Prijsuitreiking Kids Run en Kleurplaat wedstrijd
 • 13.30 – 14.00 Clinic DKOD
 • 14.00 – 15.00 Lasergamen ( vanaf 10 jaar)
 • 14.00 – 16.00 Boogschieten olv Dutch Bowhunting Club ( vanaf 12 jaar)
 • 16.00 Afsluiting Koningsdag Heelsum

Oranjemarkt

De Oranjemarkt is een vast onderdeel op Koningsdag. Er zijn 2 mogelijkheden dit jaar: je kunt op een kleedje je spulletjes verkopen , kosten zijn 5 EUR per grondplek en hiervoor kun je je vanaf 9.00 bij de infotafel melden en betalen. Je kunt ook een kraam huren ( 4mtr breed) Dit kan via de website oranjeverenigingheelsum.nl geregeld worden. Alle uitleg staat duidelijk op de website.

Er is dit jaar een leuke kleurwedstrijd voor alle kinderen van gr 1/8. Wil je hieraan meedoen? Dan kun je de kleurplaat vanaf nu downloaden van de website. Maak er een waar kunstwerk van en lever hem op Koningsdag in bij de infotafel. De jury ( o.l.v. Albert Ziëck) zal rond 13.15 de prijswinnaars bekend maken!

oranjedagSpel en sport

Geen Koningsdag zonder oud Hollandse spelletjes, dus meld je om vanaf 10.15 aan bij de infotafel en dan krijg je van ons een Spellenkaart. Heb je die vol? Dan mag je een heerlijke suikerspin of popcorn halen! Voor de sportievelingen onder de kinderen is de mogelijkheid om gezellig met DKOD op te warmen voor de KIDS RUN en mee te rennen! Een medaille hoort daar natuurlijk ook bij. En na afloop meteen een korfbal clinic volgen die door DKOD wordt georganiseerd. Opgeven voor de KIDS RUN kan op Koningsdag bij de infotafel.

oranjedagKunst

Wil je een schilderij maken in de stijl van lokale kunstenaar Albert Ziëck? Voor 5 EUR pp kun je deelnemen aan een workshop en aan het einde van de dag je eigen kunstwerk mee naar huis nemen. Benodigdheden zijn inbegrepen bij de prijs. Je kunt je bij de infotafel aanmelden en betalen.

Voor de oudere kinderen is er de mogelijkheid om tussen 14.00 en 15.00 te lasergamen. Geef je op bij de infotafel. Er zijn beperkt aantal laser guns en nav het aantal deelnemers worden de groepjes ingedeeld.

Als klapper in de middag is de Dutch Bowhunting Club van 14.00 tot 16.00 aanwezig en kunnen kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen onder professionele begeleiding kennis maken met deze sport.

Verder kunnen alle kinderen uit Heelsum en omgeving gratis deelnemen aan de overige activiteiten zodat iedereen een leuke Koningsdag kan beleven.

Dit kan VOH allemaal niet doen zonder de steun van sponsoren en vrijwilligers en die willen ze dan ook hartelijk bedanken voor hun steun!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen