Ontdek hoe je zelf een hologram kunt maken

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

In september kunnen kinderen bij de Bibliotheek Veluwezoom ontdekken hoe ze een hologram kunnen maken. Dat klinkt ingewikkeld, maar het is makkelijker dan je denkt.

Je bouwt een soort doorzichtige piramide die je gebruikt om beelden van een smartphone of iPad te projecteren. Door de weerkaatsing van licht op het doorzichtige oppervlak van de piramide ontstaat een hologram!

Nieuwe media

‘Zelf een hologram maken’ is onderdeel van een serie middagen voor kinderen van 8-12 jaar oud, waarin ze kennismaken met nieuwe media en nieuwe technieken door er zélf mee aan de slag te gaan. Een spel ontwerpen met virtual reality, een robot programmeren, een filmpje maken met greenscreen of zelf een game bouwen, bijvoorbeeld. Iedere keer is er een ander thema of onderwerp. Deelnemen aan Digiplay kost € 2,50 per keer.

Met de Digiplay-activiteiten worden kinderen uitgedaagd om vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst, zoals creatief denken, problemen oplossen, samenwerken, computional thinking en informatie vinden en verwerken. In plaats van consumeren gaan ze próduceren.

Waar en wanneer?

  • de Bibliotheek Oosterbeek: maandag 11 september 15.30 – 17.00 uur
  • de Bibliotheek Renkum: dinsdag 12 september 15.30 – 17.00 uur

Meer informatie en aanmelden: bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen