Beleef de Nationale Voorleesdagen bij Bibliotheek Veluwezoom

Foto: Nationale Voorleesdagen

Bibliotheek Veluwezoom organiseert van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari leuke activiteiten rondom De Nationale Voorleesdagen.

Voorleesfeestjes met o.a. burgemeester Agnes Schaap en een theatervoorstelling van zangeres en theatermaker Katiuscia Principato. Bij deze activiteiten staat het belang van voorlezen aan het jonge kind centraal: voorlezen beleef je samen.

Prentenboek van het Jaar

Het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos is Het Prentenboek van het Jaar! Het boek ‘Help! Een verrassing’ is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin ‘jezelf mogen zijn’ op een subtiele manier centraal staat.

Activiteiten

Voorlezen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je (klein)kind. Daarom organiseert de Bibliotheek Veluwezoom voorleesfeestjes van woensdag 24 januari tot en met dinsdag 30 januari in de Bibliotheek Renkum, Oosterbeek en Doorwerth. In Bibliotheek Renkum komt burgemeester Agnes Schaap voorlezen.

  • wo 24 jan 09:30 – 10:00 Oosterbeek, de Bibliotheek Oosterbeek
  • wo 24 jan 10:15 – 10:45 Oosterbeek, de Bibliotheek Oosterbeek
  • za 27 jan 09:30 – 10:00 Renkum, de Bibliotheek Renkum
  • za 27 jan 10:15 – 10:45 Renkum, de Bibliotheek Renkum
  • di 30 jan 09:30 – 10:00 Doorwerth, jeugdBibliotheek Doorwerth / dorpshuis Ons Middelpunt
  • di 30 jan 10:15 – 10:45 Doorwerth, jeugdBibliotheek Doorwerth / dorpshuis Ons Middelpunt

In de voorjaarsvakantie, op zaterdag 16 februari, is er een kindervoorstelling van zangeres en theatermaker Katiuscia Principato over het boek: Help! Een verrassing in de Bibliotheek Oosterbeek.

De Voorleesfeestjes zijn gratis toegankelijk, tickets voor de kindervoorstelling kosten €5. Aanmelden kan via de website bibliotheekveluwezoom.nl/nationalevoorleesdagen.

Op de website van Bibliotheek Veluwezoom vind je het volledige overzicht van alle activiteiten. Ze helpen je ook graag aan een mooi boek voor jou en je (klein)kind.

Voorleespopje

Een bibliotheekabonnement is voor jongeren onder de 18 jaar gratis. Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgt ieder kind (0 tot 6 jaar) dat nieuw wordt ingeschreven het voorleespopje cadeau.

Blijven lezen

Als kinderen blijven lezen, is dit goed voor hun ontwikkeling. Ze hebben hier ook later profijt van, bij het studeren, vinden van een baan en het digitaal regelen van zaken. Als je nu je jonge kind voorleest, ervaart je kind daar het hele leven de positieve effecten van.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen