Holzkirchner Symphoniker speelt in de Hervormde kerk in Renkum

Foto: Holzkirchner Symphoniker

De Holzkirchner Symphoniker verblijft bij Akoesticum, Ede voor een 8-daagse concertreis. Tijdens hun tour zullen ze een concert geven in de Hervormde kerk in Renkum.

Dit ambitieuze amateur-orkest uit de omgeving van München werkt een intensief repetitieprogramma af en zal daarnaast ook enkele concerten geven in de regio. Van 27 oktober – 4 november zijn zij in Nederland.

Breed repertoire

Het orkest heeft in de loop van haar bestaan (opgericht 1993) een breed repertoire opgebouwd, van klassiek tot modern. Tijdens deze repetitieperiode staat vooral de muziek van Schubert, Mozart en Beethoven centraal.

De 47 musici van het orkest staan onder leiding van de dirigent Andreas Ruppert.

Programma

De Holzkirchner Symphoniker geeft op donderdagavond 1 november een optreden in het auditorium van Akoesticum. Op het programma staan werken van: Schubert, Ouverture zu “Der häusliche Krieg”, Mozart, Symphonie nr.40 g-moll KV550 en
Beethoven, Ouverture zu Coriolan op.62 en Symphonie nr.1 c-dur, op.21

Het optreden begint om 20:00u. Met een kleine pauze, zal het concert om ca. 22:00u afgelopen zijn. Toegang is op basis van een vrijwillige bijdrage. Kaarten reserveren via akoesticum.org

Concerttour

Het orkest geeft behalve bij Akoesticum dezelfde concerten in de Remigiuskerk in Steenderen op woensdag 31 oktober en in de Hervormde Kerk van Renkum op vrijdag 2 november.

Het twee uur durende concert, met pauze, begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Reserveren hoeft niet.

De organisatie van de tour is in handen van T2muziek uit Heelsum samen met Akoesticum uit Ede. Akoesticum is het nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater.

Samen met organisaties uit binnen en buitenland richt Akoesticum zich op talentontwikkeling voor amateurs en professionals in de podiumkunsten, vaak in combinatie met festivals en try-outs voor een breed publiek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen