Festival Het Park Vertelt niet mogelijk met coronamaatregelen

Foto: Gilles Frenken

Oosterbeek – Festival Het Park Vertelt wordt afgelast. Voor het tweede jaar op rij maken coronamaatregelen het onmogelijk een festival te organiseren zoals de organisatie dat voor ogen staat: voor iedereen open, toegankelijk en in een ongedwongen sfeer.

Met pijn in het hart heeft de organisatie besloten het festival te verplaatsen naar volgend jaar zomer. De aan het festival verbonden schrijversresidentie gaat – in aangepaste vorm- wel door.

Bittere pil

Het wederom niet doorgaan van het festival is een bittere pil voor alle betrokkenen, want het programma was veelbelovend en van hoog niveau: een speciaal podium met klimaatdichters, schrijvers van naam met nieuw werk, voor het eerst een cabaretier en natuurlijk Nico Dijkshoorn met zijn swingende band.

Lange tijd leefde de festivalorganisatie tussen hoop en vrees. De vurige wens het festival ondanks alles door te laten gaan leidde al tot de nodige concessie zoals het omhekken van het terrein, het bepalen van looproutes en strak toezicht op de 1,5 meter. Deze maatregelen leverden een vergunning op onder voorbehoud. Nu zijn daar echter door de landelijke overheid extra eisen aan toegevoegd. Door eisen zoals een maximum van 750 bezoekers en verplichte reservering komt het karakter van het festival zodanig in het gedrang dat de organisatie heeft besloten het festival te verplaatsen naar volgend jaar augustus.

Verplaatst naar 2022

Het festival wordt nu verplaatst naar zaterdag 27 augustus 2022. Dan is het hopelijk weer mogelijk om voluit, zonder beperkende maatregelen van het programma te genieten. De klimaatdichters en veel andere artiesten hebben al toegezegd er dan graag bij te zijn.

De aan het festival verbonden residentie van klimaatdichters gaat wel door, maar krijgt een iets aangepaste vorm. De Engelse vertegenwoordiger, Debra Watson kreeg vanwege de coronamaatregelen geen visum en zal worden vervangen door een nog te bepalen Vlaamse of Nederlandse dichter die online met haar gaat samenwerken. De resultaten van de residentie kunnen nu niet tijdens het festival worden gepresenteerd. Samen met de fotografen van Camera Club Oosterbeek die voor beeldmateriaal bij het werk van de dichters gaan zorgen, wordt gezocht naar een passende manier van presentatie.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen