De Vrije Tafels van Oosterbeek: met Eugène Sutorius, over de dood

Eugène Sutorius en Isabel van Hövell-Ullmann
Eugène Sutorius en Isabel van Hövell-Ullmann
Foto: René ten Broeke/eigen

Oosterbeek – Het bestaan krijgt waarde door de zekerheid van de dood. De manier en het moment waarop ons leven eindigt, is echter onvoorzien en komt soms later dan gewenst.

Maar wat te doen als het ‘mooi is geweest’? Het idee van ‘een voltooid leven’ wint terrein in het politieke en maatschappelijke gesprek over levensbeëindiging. Maar het onderwerp gaat gepaard met existentiële vragen en angsten. Wat betekent het leven; wanneer achten wij ons leven voltooid en onder welke voorwaarden mogen we besluiten om ermee te stoppen?

Bijzondere sprekers over levensbeëindiging

Op 5 oktober brengt De Vrije Tafels van Oosterbeek een inspirerend diner met twee bijzondere gasten. Eugène Sutorius is hoogleraar Strafrechtwetenschappen aan de UvA en oud-voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Sutorius is bovendien retoricus en staat bekend als een fenomenale spreker, die mensen met zijn reflecterende houding bewust weet te maken van de wereld waarin zij leven.

Tweede spreker is Isabel van Hövell-Ullmann, een zeer maatschappelijk betrokken huisarts in Arnhem, die de vraagstukken over levensbeëindiging juist vanuit de praktijk benadert.

Over de Vrije Tafels van Oosterbeek

De Vrije Tafels van Oosterbeek wil ruimte bieden voor reflectie over de grote vragen van vandaag. Daartoe organiseert de stichting inspirerende diners met vooraanstaande sprekers in de Concertzaal van Oosterbeek. Aan tafel wordt het gesprek onderling voortgezet.

Op woensdag 5 oktober van 18.00 tot 21.00 uur zijn professor Eugène Sutorius en huisarts Isabel van Hövell te gast in de Concertzaal in Oosterbeek. Ga voor meer informatie en kaarten naar devrijetafelsvanoosterbeek.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen