Marjan Berk vertelt over de kunst van het ouder worden

Foto: Ed van Rijswijk

Schrijfster en columniste Marjan Berk komt zaterdagmiddag 5 november naar de Bibliotheek in Oosterbeek voor Nederland Leest. ‘Oud worden, jong blijven’ is dit jaar het thema van deze bibliotheekcampagne. Een thema naar het hart van Marjan Berk.

We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, en we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en wat is volgens haar de kunst van het ouder worden? Met haar boeken en columns bespreekt Marjan alle facetten van het ouder worden, waarbij geen taboe wordt gemeden.

Eigen ervaringen delen

In juli 2022 is Marjan Berk 90 jaar geworden. Dankzij haar leeftijd staat ze nog steeds actief in het leven. Nog wekelijks schrijft ze columns. En in haar laatste boek ‘Op weg naar de toekomst’ gaat ze op humoristische wijze in op het ouder worden.

De lichamelijke ongemakken die niet meer verdwijnen, behulpzame voetgangers die je ongevraagd het zebrapad over sleuren en je behandelen alsof je morgen dood neervalt. Dat ouder worden ook veel positiefs brengt, vertelt Marjan op haar eigen wijze tijdens haar lezing. Na afloop is er volop ruimte om vragen te stellen en haar boek te kopen.

Marjan Berk: 90 jaar en nog altijd scherp van geest

Marjan Berk is geboren in 1932 in Zeist. Ze was 27 jaar werkzaam in het cabaret bij Wim Kan, Lurelei, Jaap van der Merwe, toneel, musical, film en televisie. In 1994 ontving zij voor de 66-delige tv serie Vrouwenvleugel de Televizierring. In 1981 schreef Marjan al haar eerste boek: ‘Nooit meer slank’, waarna meer dan veertig romans, verhalen en kinderboeken volgden. Zes van haar boeken werden in het Duits vertaald. Vanaf 1983 schrijft zij columns voor het Utrechts Nieuwsblad, Algemeen Dagblad, Provinciale Zeeuwse Courant, Gaykrant en Margriet.

Geschenkboek Nederland Leest: Mevrouw mijn moeder

De lezing van Marjan Berk is onderdeel van de landelijke campagne Nederland Leest. In de campagnemaand november krijg je het boek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls cadeau. ‘Mevrouw mijn moeder’ is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Meer informatie en andere activiteiten: bibliotheekveluwezoom.nl/nederlandleest

Lezing bijwonen?

De lezing van Marjan Berk is op 5 november in de Bibliotheek Oosterbeek van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang: €12,50 niet-leden, €7,50 standaard-abonnement en gratis voor plusabonnementhouders. Aanmelden kan via: bibliotheekveluwezoom.nl/agenda of in de Bibliotheek Oosterbeek: 026-333 49 82.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen