Jubileumconcert Koninklijke Harmonie Oosterbeek in Musis Sacrum

Foto: KHO

Het Symfonisch Blaasorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek zal een mooi jubileumconcert verzorgen in het Musis Sacrum te Arnhem op zaterdagavond 26 november.

Dit wordt het afsluitende concert in het kader van het 125-jarige jubileum.

Harmonieorkest voor een meesterwerk

Speciaal voor deze gelegenheid heeft componist Harrie Janssen één van zijn composities, je kunt wel zeggen één van zijn meesterwerken, voor harmonieorkest gearrangeerd. Het gaat om het werk ‘De Verschrikkingen van het IJs en de Duisternis’. Een veertig minuten durend muzikaal spektakel met verteller Frans Limburg.

De Koninklijke Harmonie Oosterbeek heeft voor de harmonie-uitvoering dus de wereldpremière tijdens het concert op 26 november.

Maar dat is niet het enige wat het orkest te bieden heeft tijdens dit jubileumconcert. De KHO heeft voor deze avond ook een solist gecontracteerd, namelijk René Berman, de solocellist van het Gelders Orkest. Hij zal op zijn prachtige instrument samen met de KHO een aantal bijzondere en gevoelige werken ten gehore brengen.

Klimaatdichters

Ook de Klimaatdichters verlenen medewerking aan deze avond en er is op diverse basisscholen een wedstrijd uitgeschreven voor het schrijven van een klimaat-rap. De winnaar mag zijn/haar versie laten horen tijdens dit concert samen met het orkest.

De vereniging heeft zodoende een gebalanceerde en contrastrijke programmering in petto.  Het orkest is al maanden druk in voorbereiding onder leiding van dirigent Jurgen Nab.

Kaartjes zijn te koop voor €20,- per stuk. Deze kaarten zijn digitaal kaarten verkrijgbaar in de ticketshop op de website van de KHO via: harmonie-oosterbeek.nl/kaartverkoop. Of via de ticketshop op de website van Musis Sacrum of bij de boekhandel Meijer & Siegers aan de Utrechtseweg in Oosterbeek.

Op zaterdag 26 november 2022 zijn er ook nog kaarten aan de ingang van Musis te Arnhem te koop.

Aanvang van het concert is 20:00 uur. De zaal is rond 19:15 uur open. Het concert heeft een pauze en zal tot circa 22:30 uur duren

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen