Een muzikaal kerstverhaal van Da Capo, Koninklijke Harmonie

Foto: KHO

Oosterbeek – Op zondagmiddag 18 december 2022, aanvang 14:30 uur, geeft Da Capo onder leiding van Marc Dammers een kerstconcert in Lebret, Lebretweg 51 te Oosterbeek.

Het opleidingsorkest van de Koninklijke Harmonie Oosterbeek (KHO) zal een muzikaal kerstverhaal ten gehore brengen, verteld door Hans capoPlantenkamp. De toegang is gratis en aanbevolen voor jong en oud.

Da Capo

Da Capo, het Opleidingsorkest van de KHO, bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten. De meeste daarvan zijn leerlingen, maar er zit ook een aantal ‘steunmuzikanten’ in het orkest. Deze mensen zijn er om de beginnende leerlingen te helpen. Ook zitten er vaak gevorderde muzikanten op de ‘zwaardere’ instrumenten, aangezien de meeste mensen op de ‘lichtere’ instrumenten beginnen.

De naam Da Capo is ontleend aan de Italiaanse muziekterm die “Vanaf het begin” betekent. Da Capo bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerk. Onder de ‘lichtere’ instrumenten vallen o.a. de klarinet, dwarsfluit, hobo, altsaxofoon, hoorn en trompet. Bij ‘zwaardere’ instrumenten kan je denken aan de basklarinet, fagot, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, trombone, bariton en bas.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen