Vrije Tafels van Oosterbeek: Stephan Sanders en Mark Lauriks

Columnist Stephan Sanders
Columnist Stephan Sanders
Foto: Stephan Sanders

Oosterbeek – De polarisatie binnen onze samenleving is duidelijk zichtbaar. Het maatschappelijke en het politieke gesprek laten zich steeds vaker karakteriseren door hardheid en wantrouwen.

Crises als Corona, stikstof en migratie worden gebruikt om de verdeeldheid te vergroten. Het onderlinge gesprek lijkt haast niet mogelijk meer. Hoe kunnen we als samenleving vooruit?

Op 8 februari 2023 spreken columnist Stephan Sanders en wethouder in Arnhem Mark Lauriks bij de Vrije Tafels van Oosterbeek over het herstellen van het vertrouwen in de samenleving.

Stephan Sanders en Mark Lauriks over ‘Vertrouwen in de samenleving’

Stephan Sanders is een van de toonaangevende columnisten van Nederland. Elke maandag staat zijn column in NRC op pagina 2, elke dinsdag in Trouw op de pagina Religie en Filosofie. Daarnaast publiceert hij regelmatig in De Groene Amsterdammer. Met Sanders gaan we in gesprek over vertrouwen in de samenleving. Sanders zal wijzen op het belang van een universeel beginsel. Een narratief dat de basis vormt van onze gedeelde identiteit. Zonder een dergelijke basis vervallen we in een nieuwe verzuiling, een hernieuwd hokjes denken.

Mark Lauriks (wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken in Arnhem) is deze avond de tweede spreker die hetzelfde onderwerp vanuit een ander perspectief zal benaderen. Lauriks is in Arnhem-Zuid betrokken bij het herstellen van vertrouwen in de samenleving en de politiek.

Drieluik Vrije Tafels over ‘Hoe herstellen we het vertrouwen’

Het thema ‘Hoe herstellen we het vertrouwen’ staat centraal in de huidige drieluik van de Vrije Tafels. Met als eerste spreker op woensdag 30 november 2022 de politica Andrée van Es over het herstellen van het vertrouwen in de politiek. Inès von Rosenstiel sluit het drieluik af met een inspirerende lezing over het vertrouwen in de gezondheidszorg.

De Vrije Tafels van Oosterbeek wil ruimte bieden voor reflectie over de grote vragen van vandaag. Daarvoor organiseert de stichting inspirerende diners met vooraanstaande sprekers in de Concertzaal van Oosterbeek. Aan tafel wordt het gesprek onderling voortgezet. Ga voor meer informatie en om hierbij aanwezig te zijn naar devrijetafelsvanoosterbeek.nl

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen