Requiem Wilbert Friederichs in Bernulphuskerk

Componist en dirigent Wilbert Friederichs
Componist en dirigent Wilbert Friederichs
Foto: RAP Fotografie

Oosterbeek – Het eigentijdse Requiem van Wilbert Friederichs wordt op 25 maart om 20.00 uur uitgevoerd in de Bernulphuskerk in Oosterbeek.

Het geheel a capella gezongen werk staat onder leiding van de componist zelf. Er is een speciaal projectkoor voor op de been gebracht. De entree bedraagt 10 euro. Het concert duurt drie kwartier.

Dodenmis

Het Requiem bevat deels Latijnse tekstfragmenten uit de traditionele dodenmis, aangevuld met citaten van Seneca. Daarnaast bestaat het uit Nederlandse stukken, met teksten van de componist zelf. Die combinatie, alsook de grote variëteit aan muziekstijlen van Friederichs’ composities, maakt dit Requiem uniek in zijn soort.

Wilbert Friederichs is zanger, componist en tekstschrijver. Hij verwierf bekendheid met onder meer a-capellakwartet Mezzo Macho en kleinkunsttrio Klater. Hij woonde vanaf zijn studententijd in Nijmegen, tot hij in 2015 naar Oosterbeek verhuisde. Zie ook wilbertfriederichs.nl. Zie voor meer informatie over het concert en reserveringen: wmajeur.nl/wp.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen