Live muziek van de broers Van der Westen in Tuin de Lage Oorsprong

Foto: Dieter van der Westen & Eric van der Westen

Zonneschijn in Tuin de Lage Oorsprong Oosterbeek met de folk en Americana van de broers Van der Westen. De muzikale broers Dieter en Eric van der Westen maakten tijdens de corona pandemie een album met zelfgeschreven folk en americana nummers over hoop met de titel “The Sun Will Rise Again”.

Op zondag 21 mei spelen ze dit in Tuin de Lage Oorsprong in Oosterbeek.

The Sun Will Rise Again

Het album, gepresenteerd vanuit de grote zaal van Paradiso in Amsterdam, werd met veel lof ontvangen in de Nederlandse en Vlaamse pers. Zo beschreef Heaven magazine de muziek als “Neder-Americana op zijn allerbest.” en schreef Realrootscafe dat “Dit album schreeuwt om live gehoord te worden”. En inmiddels spelen de broers natuurlijk ook weer volop live na een verplichte pauze van anderhalf jaar.

Zanger gitarist Dieter van der Westen timmert de laatste jaren hard aan de weg met zijn eigen muziek. Daarnaast speelt hij met zijn andere band Kasba over de hele wereld en werkte hij in Nederland samen met o.a. BLØF, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en het Metropool orkest.

Contrabassist Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek en is op dit moment een van de best beluisterde jazz artiesten van Nederland op streamingdienst Spotify. Hij speelt onder anderen met Componist des vaderlands Martin Fondse, trompettist Eric Vloeimans en de Turkse popster Sezen Aksu.

In deze akoestische en intieme duo bezetting presenteren de broers hun liefde voor folk en americana.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen