Uit je dak tijdens festival Lokaal MenTaal in openluchttheater De Klaproos

Foto: Roos Marijn Peperkamp

Wolfheze – Dansen op voedsel voor de geest en energie krijgen van rake woorden. Dat zijn de ingrediënten van gratis minifestival Lokaal MenTaal in openluchttheater De Klaproos in Wolfheze, georganiseerd door Het Park Vertelt samen met Pro Persona.

Met een optreden van muzikante Roos Marijn Peperkamp, en aansprekende voordrachten van gelauwerd Arnhems theaterauteur Jibbe Willems en Arnhems stadsdichter Jesse Laport.

Lokaal MenTaal begint om 14.30u en is rond 16.15u afgelopen. De entree is gratis. Het festival vindt plaats in openluchttheater De Klaproos op het terrein van Pro Persona in Wolfheze. Alle artiesten die op 16 juli op het programma staan, zullen op geheel eigen wijze aandacht besteden aan mentale gezondheid.

Lokaal MenTaal
Foto: Roos Marijn Peperkamp

Lotte Kok

Spoken word-artieste Lotte Kok opent het festival. Lotte is literair- en theaterschrijver. Ze won de Kunstbende Taal als spoken-wordartiest en werd door Hebban uitgeroepen tot een van de grote talenten van haar generatie. Zij opent het festival met een speciale voordracht.

De gezusters Peperkamp

Roos Marijn Peperkamp schrijft, zingt, componeert en maakt beeldend werk. In al haar werk verkent ze de meervoudigheid van de dingen en hoe ze zich kan blijven verwonderen. In 2018 maakte ze de live EP ‘Schemerlicht’ op cassette met Nederlandstalige liedjes. Momenteel werkt ze aan haar EP ‘Onbevreesd’. Sinds kort is haar single Jellyfish te horen, een ode aan dit fascinerende zeedier. Roos Marijn treedt samen op met haar zus Anna Lotte die ook muzikante is.

Jibbe Willems

Jibbe Willems ken je misschien van De brief van Jibbe zondagochtend op Radio 4. Bekijk een willekeurige theateragenda en al snel kom je de naam van deze Arnhemmer tegen. Jibbe hanteert een rauw idioom, heeft geen behoefte aan keurig dicht geplamuurde poëzie en hij gaat in ieder stuk dat hij schrijft of vertaalt een onderzoek aan naar vorm en functie van de taal.

Jesse Laport

Arnhems stadsdichter Jesse Laport bracht in februari zijn bundel In het ergste geval komt alles goed uit waarin hij zijn angst- en paniekstoornis bezweert. Jesse Laport laat je lachen en huilen, maar liever nog denken, en zorgt met scherpzinnige humor en kritische reflecties voor een onvergetelijke indruk.

Onder de noemer Lokaal MenTaal organiseert Het Park Vertelt in 2023 diverse activiteiten om mentale gezondheid in de gemeente Renkum uit de schaduw te halen en met taal te voeden. Hiervoor werkt Het Park Vertelt samen met diverse organisaties op het gebied van mentaal welzijn zoals Pro Persona, Oase Oosterbeek, het Leo Kannerhuis en Theaterwerkplaats Kazou.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen