Oogstfeest op de binnenplaats van kasteel Doorwerth

Foto: Lumix2004, Pixabay

Doorwerth – Dit jaar organiseert Geldersch Landschap & Kasteelen op kasteel Doorwerth het jaarlijkse Oogstfeest op zondag 24 september.

Op het binnenhof zijn (h)eerlijke producten te koop van de makers zelf: van groenten, fruit en honing tot wijn van Nederlandse bodem. Dit alles in een feestelijke sfeer met big-band, middeleeuwse ambachten, en ‘toevallige’ ontmoetingen met vroegere kasteelbewoners.

Oogsttijd in de moestuin

Het feest begint bij de historische moestuin van het kasteel zelf. September is de maand waarin gerijpte vruchten en veel groenten van het land worden gehaald. De oogsttijd was vroeger een hele drukke periode. Zo veel mogelijk producten moesten bewaard worden voor de winter. Als al het werk is gedaan en het resultaat is goed, dan is het traditioneel tijd voor een oogstfeest. Hier wordt gepronkt met de mooiste producten uit de tuin.

Binnenhof vol kramen

Tijdens het Oogstfeest kan de bezoeker de producten uit de boomgaard en moestuin kopen, soms verwerkt in een direct consumeerbaar product. Ook anderen – particulieren en bedrijven – zullen die dag hun oogst inbrengen: biologische wijnen, jams, chutneys, honingproducten, sauzen, kazen, azijn, schapenproducten, viltproducten, zeepjes en zo meer.

Rondleidingen door de moestuin zijn gratis en elk uur tussen 12:00 en 15:00 uur. Maak de dag compleet met een bezoek aan het kasteel waar je een ‘toevallige ontmoetingen’ kan hebben met de vroegere bewoners.

Voor kinderen zijn er ook twee leuke speurtochten in het kasteel. Deze zijn verkrijgbaar bij de entreebalie voor € 2,00.

Heb je interesse in een kraam om ook op de markt te staan met je product? Stuur dan een mail naar: [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen