Zaterdag is het Herfstfeest bij het Renkums Beekdal

Foto: Renkums Beekdal

Renkum – Op misschien wel het mooiste plekje van Gelderland wordt op 30 september het Herfstfeest gevierd! Kom alles te weten over het oogsten en verwerken van fruit en graan, van noten, zaden en paddenstoelen.

Geniet van een leuk dagje uit met veel activiteiten en speelgelegenheid voor de kinderen.

Informatiekramen, 40 perenrassen en biodiversiteit

Natuurverenigingen, zoals de veldbiologen van de KNNV en de natuurvrienden van het NIVON hebben informatiekraampjes. De medewerkers van de Trapakkers tonen hoe het ouderwetse dorsen van oude graansoorten gaat. De hoogstambrigade toont appels en peren van de 40 verschillende fruitrassen die bij het bezoekerscentrum groeien. Op de markt zijn lokale producten te koop, waaronder honing en jam. Daarnaast zijn er vogeldrinkbakjes van keramiek, vogelhuisjes, bijenhotels en duurzame producten verkrijgbaar.

Speciale aandacht is er voor het verbeteren van biodiversiteit in je eigen wijk door bewoners-initiatief Renkum zoemt. Annelien van Daalen signeert haar nieuwste boek ‘De tuin van haas’ en vertelt hoe haar boeken tot stand komen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Muziekgroep ABIM en wie het Renkums Beekdal beter wil leren kennen kan op pad met een van de gidsen. De rondleidingen starten om 12, 13, 14 en 15 uur.

Bosbadderen

Een speciale activiteit is de workshop bosbadderen tussen 11:30 en 12:30u (40 minuten). Een manier om het bos met al je zintuigen te beleven! Hiervoor moet je je wel even aanmelden op de website: renkumsbeekdal.nl.

Voor kinderen zijn er ook allerlei activiteiten en uiteraard kan er naar hartenlust met water en zand worden gespeeld in de waterspeeltuin.

Van 11.00 – 16:00 uur is iedereen welkom bij het bezoekerscentrum Renkums Beekdal. Toegang is gratis.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen