Baltische Zielen van Projectkoor Cappella ad Fluvium

Foto: Cappella ad Fluvium

Heelsum – Projectkoor Cappella ad Fluvium o.l.v. Peter-Paul van Beekum brengt het programma “Baltische Zielen”. Het is een combinatie van koorzang en gesproken woord.

Muziek en koorzang staan in de Baltische landen op hoog niveau en zijn voor de bevolking van grote symbolische waarde. Tijdens de ‘zingende revolutie’ van 1987 – 1991 werd het zingen van traditionele volks- en religieuze liederen een belangrijke uiting van culturele identiteit en van het verlangen naar vrijheid.

Op 23 augustus 1989 demonstreerden 2 miljoen mensen in een 600 kilometer lange keten zingend voor onafhankelijkheid van de Sovjetunie.

Koormuziek

Ze wisselen in het programma koormuziek van Kreek, Pärt, Tormis, Essenvalds, Dubra, Miskinis, Vitols en Vasks af met enkele volksverhalen die door verteller Piet van der Heide worden voorgedragen. Pianist is Carina Numan.

De concerten zijn op 25 november in de Nieuwe Kerk, Arnhem, aanvang 20.00 uur en op 3 december in het Kerkje op de Heuvel in Heelsum, om 15.30 uur

Kaarten zijn te reserveren op adfluvium.nl de prijs is dan € 16,50 aan de kerk € 20 en € 10 voor studenten.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen