Voor wie ik liefheb, concert Projectkoor Cappella ad Fluvium

Foto: Projectkoor Cappella ad Fluvium

Oosterbeek – Voor wie ik liefheb, het thema van het concert dat door Projectkoor Cappella ad Fluvium deze keer o.l.v. Nathan Tax wordt gegeven.

Het is een geheel van muziekstukken gecomponeerd door vrouwelijke componisten. Heel bijzonder, zeker omdat de meeste muziek, zeker vroeger, werd gecomponeerd door mannen.

Vrouwelijke componisten verstonden hun vak

Graag willen ze je in een tijdslijn laten horen dat ook vrouwelijke componisten het vak verstonden en verstaan! Beginnend bij Hildegard von Bingen, in de vroege Middeleeuwen, naar de pareltjes van de Italiaanse componisten in de 16e en 17e eeuw, o.a. Aleotti, Casulana, Cesis, Leonarda en Strozzi.

Uit de Romantiek met muziek van Clara Schumann, en de huidige tijd Beach, Mc. Dowell, Weir en onze eigen Clara Mak. Het geheel wordt omlijst met poëzie.

Graag heten ze je van harte welkom op zaterdag 16 maart in de R.K. St. Bernulphuskerk in Oosterbeek om 20.15 uur  en op zondag 17 maart in de Antonius Abtkerk in Nijmegen om 15.30 uur.

Kaarten zijn te bestellen bij adfluvium.nl en kosten dan € 16,50. Aan de kerk € 20 en voor studenten/CJP € 10 Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen gratis toegang.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen