Eerste carnavalsavond in Doelum een mega-succes

Foto: Fred Hageman

Eindelijk was het dan zover: de eerste carnavalsavond in Doelum. De Dolle Instuivers zijn er dagen, zo niet weken mee bezig geweest en wat in de Rijnkom niet lukte, ging in Doelum wel.

Dan hebben we het niet over de gevulde zaal, het goed smakende bier, de lekkere broodjes, de geweldige sfeer of de goeie dansvloer, maar over de Duitse dansgroep van Schwarz Weiß die hun dames zo hoog de lucht in ‘gooiden’ dat ze in de Rijnkom door het plafond zouden zijn gegaan!

Feest!

Er zou alleen gefeest worden deze avond maar er was toch reden voor wat ceremonie. De Dolle Instuivers zijn blij met de support van andere carnavalsverenigingen. Natuurlijk waren De Dwarsliggers uit Oosterbeek er, onder leiding van Prins Frank en Page Anne.

Ook de Prins Willem d’n elfde en Prinses Chantal van de Speulkneuters uut Tuundorp (Wageningen) waren er vanaf het begin en kregen daarom ook een medaille uit handen van Prins Dennis d’n Eerste en Page Albi. De Cune Hearen uit Rhenen kwamen met Prins Aartjuuh wat later.

Tirol

De zaal was gevuld met lederhosen en dirndl, dat kon ook niet anders met alle Duitse invloeden van de avond. Het Duo Lang en Breed bleek ook een aardig woordje over de grens te spreken, eh…zingen.

William Bonne maakte er weer een feest van en de muziek van DJ Pim bracht ook iedereen naar de dansvloer. Maar het echte wachten was op de dansgardes.

De gardes van de Instuivers brachten elk twee dansen, daar was flink op geoefend de afgelopen maanden en dat was te zien. De dames dansten geweldig en de Instuivers konden niet trotser zijn.

Schwarz Weiß

Het klapstuk van de avond, de Duitse garde van Schwarz Weiß overtrof alle verwachtingen. Eerder waren zij gepland om in het laatste feest in de Rijnkom op te luisteren maar dat ging niet lukken. De Rijnkom bleek te laag voor de grote groep dansers met hun acrobatische capriolen. Gelukkig was de zaal in Doelum wel hoog genoeg.

Men stond op de banken, er werd mee geklapt, gefloten en gejoeld. En iedere duikeling in de lucht werd vergezelt van oooo’s en aaaa’s. Het was ook een werkelijk genot om naar deze groep te kijken.

Het was volle bak in Doelum bijna 400 man kwam op het feest af en de meesten waren verkleed in de Duitse klederdracht, zelfs Astrid, de manager van Doelum had haar lederhosen aan!

Mooier had het carnavalsjaar voor de Dolle Instuivers niet kunnen beginnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen