Lichtjes op oorlogsgraven Oosterbeek beste Burgerinitiatief 2018

Voor de uitslag van het Beste Burgerinitiatief 2018 kwamen alle tien genomineerde initiatieven bij elkaar In ’t Schild in Wolfheze. De genomineerde initiatieven bestaan uit grote groepen vrijwilligers, te groot om allemaal aanwezig te zijn.

De leden van D66 Renkum, die deze prijs in het leven heeft geroepen, hadden gezorgd voor koffie en thee met lekkere groen/witte tompouchjes.

Genomineerden

De genomineerden waren: Poëziefestival ‘Het park vertelt’, Vereniging ‘Dorpsbelang Wolfheze e.o.’, Stichting ‘Geschiedenis papiermuseum Renkum-Heelsum’, Bewonersvereniging Bergerhof, Vrijwilligers Renkums Beekdal, Taalmaatjes en taalcafé taalpunt Oosterbeek, Vrijwilligers die op kerstavond lichtjes op de Airbornebegraafplaats plaatsen, Vrijwilligers Airbornewandeltocht, Interkerkelijk diaconaal noodfonds Renkum enToerisme Lage Veluwe.

Het initiatief dat organiseerde dat er op kerstavond op ieder oorlogsgraf in Oosterbeek een kaarslichtje brandde sleepte maar liefst 30% van de stemmen in de wacht. Na de uitreiking van het beeldje en een grote bos bloemen aan de vrijwilligers die aanwezig waren, ging het linea recta naar de begraafplaats waar de bloemen op het monument werden gelegd.

Dorpsdichter Sander Essers schreef een mooi gedicht voor het initiatief.

2018

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden