Kinderen maken het Kris Kras dorp waar iedereen zich thuis voelt

Kinderen die allen wonen in de gemeente Renkum, maar die hun geboortehuis op zeer diverse plekken in de wereld hebben staan, hebben met elkaar van klei een dorp gebouwd waar iedereen zich thuis kan voelen.

‘Wat maakt een huis tot een thuis’, ‘wat is het verschil tussen huis en thuis’, hoe ‘huizen’ mensen overal ter wereld is als thema uitgebreid aan de orde gekomen in de afgelopen weken in het kinderatelier, een initiatief van het Huis van Renkum in het klooster aan de Utrechtseweg 131.

Keramiste

Onder begeleiding van keramiste Raymonde van Santen hebben de kinderen samen met vrijwilligers en medewerkers van het Huis van Renkum huizen van klei gebouwd, beschilderd en laten bakken bij Zilverschoon Randwijk Steenbakkerij. De huizen zijn gebaseerd op herinneringen aan de huizen in de eigen geboortestreek, het ‘droomhuis’ en het eigen woonhuis van de kinderen.

Je thuis voelen, daar gaat het om in het atelier en daar is het dorp Kris Kras een uitdrukking van: kleurrijk en divers maar kris kras door elkaar vindt iedereen zijn/ haar eigen thuis te midden van de ander.

klei

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden