Pegasus eerst aan genodigden getoond bij Airborne Museum

Foto: DM van Hellesem

Oosterbeek – Woensdagavond 14 september werd voor de eerste keer de documentaire Pegasus vertoond voor genodigden, meeste van hen hadden een rol of werkten op een andere manier mee.

De film Pegasus van Herman Rolleman gaat over de grootste ontsnapping van Britse para’s in West-Europa. Het verhaal wordt verteld door de mannen en vrouwen die het daadwerkelijk meemaakten, zoals de Britse officieren Tony Hibbert, Digby Tatham Warter, verzetsman Herman van de Kaa en Jacoba Janssen. Het verhaal wordt geïllustreerd met uniek, niet eerder vertoond historisch materiaal en nagespeelde scenes door acteurs en figuranten.

Pegasus 1

“Op 22 oktober 1944 slaagde het samenwerkende verzet in Arnhem, Velp, Lunteren, Ede en Bennekom erin om 138 Britten, Amerikanen en Nederlanders over de Rijn naar bevrijd gebied te brengen. Het is één van de grootste succesverhalen van het Nederlandse verzet in Tweede Wereldoorlog. En, op een bescheiden stukje in de serie Band of Brothers na, niet of nauwelijks in beeld gebracht.”

“Met hulp van vele vrijwilligers is een nauwkeurige reconstructie van de gebeurtenissen gemaakt die aan de ontsnapping vooraf gingen en is de operatie zelf in beeld gebracht.”

The Pegasus Channel

The Pegasus Channel heeft contact met diverse ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog en filmt ze terwijl ze hun verhaal doen. Die leiden zonder uitzondering naar een mini-documentaire en soms naar een grotere, zoals Pegasus. Want al die verhalen samen, maken het verhaal.

De film is 15 september in Pathe Ede in premiere gegaan. 22 oktober wordt de film daar weer vertoond met een lezing over verzetsstrijder Herman van de Kaa. Tegen die tijd zijn kaarten te reserveren via The Pegasus Channel.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Cookieinstellingen