Eerste penning Airborne Gedachtegoed uitgereikt aan ABWO

Foto: DM van Hellesem

Oosterbeek – Niets vermoedend en goed geluimd waren de diverse deelnemers aan het 25e Herdenkingsweekend van de Airborne Battle Wheels Oosterbeek net klaar met eten, toen burgemeester Agnes Schaap ineens in een jeep het terrein bij de JP Heijestichting op kwam rijden.

penningZe stopten bij de grote rood-witte tent waar iedereen snel naar toe gedirigeerd werd.

Penning Waardering Airborne Gedachtegoed

Er waren wat minder kampgasten uit de UK door het overlijden van Koningin Elizabeth maar verder was iedereen gearriveerd. Het gerecht uit de veldkeuken rook heerlijk en het had ook goed gesmaakt. Jeeps en motoren reden het terrein op maar het gezelschap met de burgemeester viel iedereen toch wel op.

Achter de burgemeester zat Esther die deze verassing maar mooi voor iedereen verborgen had gehouden! De gemeente Renkum heeft een penning laten ontwerpen waar De Naald en Het Bloemenmeisje en Soldaat opstaan. Deze wordt uitgereikt aan mensen die het gedachtengoed van Operatie Market Garden/WO2 levend houden.

Een gemeentemedewerkster noemde ze: de sfeermakers tijdens de herdenkingsweek en dat klopt wel. Zodra het kamp zich openstelt op de donderdag, zie je het aantal Tweede wereldoorlog voertuigen in de gemeente bijna explosief stijgen en ze geven de gemeente een andere sfeer. Ze herinneren iedereen er aan dat de tijd van samen herdenken is aangebroken.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen