Aanleg wandelnetwerk Veluwezoom gestart in Doorwerth

feb 12 2022, 6:30 Veluwezoom In Beeld
dvor2181
Doorwerth - Vrijdag 11 februari is de aanleg van het wandelnetwerk op de Veluwezoom gestart bij Kasteel Doorwerth.
De zes wethouders van de deelnemende gemeenten, Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Brummen sloegen, samen met het Routebureau Veluwe de eerste paal van het routenetwerk. Ook gemeente Rheden is aangesloten bij de samenwerking maar wethouder Haverkamp was helaas verhinderd. Het hele netwerk is naar verwachting eind 2022 gereed.

Duidelijke bewegwijzering

In het gebied Veluwezoom is gestart met de aanleg van de routepalen in de gemeente Renkum. Wethouder Leonie Rolink zegt namens de aanwezige wethouders: “We werken intensief samen met de andere gemeenten in de Veluwezoom, niet alleen op het gebied van het wandelnetwerk. In deze tijd van corona zien we dat mensen enthousiast zijn gaan wandelen. Door de aanleg van het routenetwerk bieden we de wandelaars interessante, goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerde routes aan. Zo kunnen onze inwoners en bezoekers routes lopen via de vastgelegde keuzepunten. Dit levert mooie wandelingen op en het zorgt voor natuurbehoud in de meer kwetsbare natuur.”

Routes knopen

Door de aanleg van het routenetwerk kan de wandelaar keuzepunten uit bestaande routes met elkaar verknopen. Hij of zij kan op deze manier zelf kiezen om een vaste route te lopen, of zelf een route samen te stellen. Een groot voordeel van het routenetwerk is dat er een einde komt aan de wirwar van routepaaltjes. “We ervaren dat wandelaars erg tevreden zijn dat alle routeplaatjes op één paal worden weergegeven, dit vinden zij erg overzichtelijk”, aldus Han van den Heuvel van het Routebureau Veluwe.

Wandelnetwerk

Het Routebureau Veluwe is bezig met de uitrol van diverse nieuwe routenetwerken op het gebied van wandel-, mountainbike- en ruiter-&menroutes. Dit doet het Routebureau in opdracht van de Veluwealliantie. Het gebied Veluwezoom omvat de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem, Rheden, Rozendaal en Brummen.
Zie hier de reportage van de Veluwezoom In Beeld. Achtereenvolgens komen wethouder Leonie Rolink (Renkum), Han van den Heuvel (Routebureau Veluwe), wethouder Ine van Burgsteden (Brummen) en wethouder Maud Hulshof (Wageningen) aan het woord.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .