Burgemeesters Airborne Region openen samen Airborne seizoen

sep 03 2020, 16:01 Veluwezoom In Beeld
De vier burgemeesters van de Airborne Region hebben woensdagmiddag bij het Airborne Museum in Oosterbeek het Airborne seizoen officieel geopend.
De Airborne Wandeltocht wordt altijd gezien als start van het seizoen maar corona zorgt voor maatregelen en omdenken. De zo gewenste samenwerking tussen de vier gemeenten van de Airborne Region lijkt dit ten goede te komen.
boog
In aanwezigheid van een trotse nieuwe directeur van het Airborne Museum, Ronnie Weijers en maar een paar genodigden, hesen de burgemeesters Agnes Schaap-Renkum, Patricia Hoytink-Roubos- Overbetuwe, Ahmed Marcouch-Arnhem en René Verhulst-Ede de vlag van hun eigen gemeente, nadat zij gezamenlijk onder de recent geplaatste Airborneboog door gelopen waren. Voor die korte wandeling werd de weg even afgesloten.
De Veluwezoom In Beeld was aanwezig en sprak met Ronnie Weijers die woensdag pas zijn 2e werkdag voor het museum had en met de voorzitter van de Stichting Airborne Herdenkingen, Roger Beets die aanstaande zaterdag in een normaal jaar, de wandelaars van de 74e Airborne Wandeltocht uit zou zwaaien bij de start en zou binnenhalen bij de finish.

Thema Airborne herdenking 2020

Herdenken, beseffen en beleven doen we met elkaar in Arnhem, Ede, Renkum en Overbetuwe, de Airborne Region. Samen vertellen wij het verhaal van Operatie Market Garden . Het verhaal van september 1944, maar ook het verhaal over de impact die het vandaag de dag nog heeft. Vorig jaar stonden we massaal stil bij de 75ste herdenking van Slag om Arnhem met een speciaal en uitgebreid programma. De aandacht voor alle herdenkingen en bijeenkomsten was enorm.

Herdenking Airborne 2020

Dit jaar herdenken wij 75 jaar vrijheid op een ingetogen manier vanwege de coronapandemie. De herdenkingen vinden plaats maar in aangepaste vorm en op uitnodiging. De Poolse en Britse veteranen, en nabestaanden zullen niet aanwezig zijn.
Het herdenken van Operatie Market Garden/Slag om Arnhem doen we dit jaar op afstand, maar wel met elkaar. “Samen herdenken wij thuis”. Er zal er dit jaar in de Airborne Region meer aandacht zijn voor het beseffen en beleven van Operatie Market Garden.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen zijn de afgelopen maanden verdubbeld, wat o.a. goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected] .