Oranjevereniging Oosterbeek organiseert Koningsdag Pubquiz

De Koningsdagpakketten voor de leden liggen al klaar!
De Koningsdagpakketten voor de leden liggen al klaar!
Foto: Oranjevereniging Oosterbeek

Oosterbeek – Met traditionele kinderspelen voor thuis, tompoucen voor de verzorgingshuizen én een online pubquiz biedt Oranjevereniging Oosterbeek een alternatief programma voor Koningsdag 2021.

Voorzitter Wilfried ter Woerds: “Met de nu geldende Coronaregels kunnen we ook dit jaar geen festiviteiten op Hartenstein voor ons dorp organiseren. Helaas dus geen Knolletjesmarkt, kinderspelen en muziek. Heel jammer natuurlijk, maar we hebben een alternatief bedacht. We willen toch iets doen om Koningsdag kleur te geven.”

Voor leden

Voor gezinnen die lid zijn van de Oranjevereniging of voor nieuwe leden stelt de Oranjevereniging een straatspeel-thuis-spellenpakket beschikbaar, om zo het Koningsdaggevoel thuis te vieren met de kinderen. Ter Woerds: “Een pakket met schmink, stoepkrijt, ballengooien, oranje vlaggenlijn, ballonnen, allemaal in een grote juten zak, zodat de kinderen ook nog kunnen zaklopen! En de belangstelling is enorm: alle beschikbare pakketten zijn al gereserveerd.”

Koningsdag wordt gestart met het rondbrengen van oranje tompoucen bij alle verzorgingshuizen in Oosterbeek, dit jaar vergezeld van een draaiorgel. Alle bewoners en hun personeel krijgen dus iets lekker bij de koffie op Koningsdag.

Pubquiz voor iedereen

’s Middags van 16 tot 17 uur organiseert de Oranjevereniging een online Koningsdag Pubquiz met live presentator en verrassende vragen over Koningshuis, Oosterbeek en Koningsdag. Ter Woerds: “Vanuit je eigen woning met een drankje en borrelhapjes kan je met je gezin of stel gezellig de strijd aangaan met andere Oosterbekers. En dankzij de steun van lokale ondernemers en winkeliers hebben we leuke prijzen te verdelen. Zo maken we er samen een leuk evenement van.”

Voor de pubquiz kan iedere Oosterbeker zich gratis aanmelden vóór maandag 26 april 18.00 uur via mail naar [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Cookieinstellingen