Ruim 20 ondernemers vragen verruiming terras aan bij gemeente

Foto: Victoria Al-Taie, Pixabay

Ruim 20 horecaondernemers hebben zich bij de gemeente Renkum gemeld om vanaf 1 juni gebruik te kunnen maken van een aangepast of uitgebreid terras.

Zij hoeven daarvoor voorlopig geen leges te betalen, zo besloot de gemeente vorige week.

Een mooie ‘eerste’ dag

Tweede Pinksterdag hadden velen hun deuren en dus ook hun terras weer geopend. Het leverde niet alleen blije ondernemers op, de terrassen zaten vol met mensen die blij waren er weer eens uit te kunnen. Het mooie weer was absoluut de slagroomtoef op deze eerste dag dat de horeca weer open kon sinds het uitbreken van de corona-crisis.

De horeca had eerder om een testdag gevraagd maar dat bleek gisteren nergens voor nodig. Het verliep overal soepel, zowel bij de horeca-ondernemers, die hun zaakjes corona-goed geregeld hadden, als bij hun bezoekers die zich aan alle voorschriften hielden.

Leges

“Veel horecaondernemers zijn genoodzaakt om hun terras te vergroten of te verplaatsen om rendabel te zijn. Normaal worden er voor het aanvragen van een terrasvergunning leges in rekening gebracht.” aldus de gemeente Renkum. “Dit is een extra kostenpost die veel horecaondernemers zonder de coronamaatregelen niet hadden hoeven maken. Het college van B&W zal voor deze tijdelijke vergunning geen leges in rekening brengen bij horecaondernemers.”