Week van de Werkstress: Minder stress? Ga 2 uur naar buiten

Veel bellen op je werk? Ga lekker naar buiten!
Veel bellen op je werk? Ga lekker naar buiten!
Foto: Zachtleven, Pixabay

De dagen worden steeds korter. Werk je binnen? Mogelijk ben je dan ook minder buiten en in de natuur. Jammer, want groen is goed voor je gezondheid, creativiteit, concentratie en stemming.

De oplossing is simpel: ga onder werktijd naar buiten. Goed voor jezelf en je werk.

Uitdaging: ga 2 uur per week de natuur in

Van 14 tot en met 18 november 2022 is het de Week van de Werkstress. Een goed moment om lekker naar buiten te gaan. Want natuur verlaagt je stressniveau. Goed voor jezelf, én voor je baas. Uit onderzoek blijkt dat mensen die 2 uur per week in de natuur zijn, hun leven een hoger cijfer geven. Ook word je van groen en buitenlucht creatiever en kun je, je beter concentreren.

Nog een pluspunt: buiten zijn is gratis. Benut die voordelen en doe mee aan de #2uurnatuur Challenge van IVN. Je ontvangt uitdagingen waardoor je de 2 uur in de natuur haalt. Ook krijg je natuur- en gezondheidsweetjes, zoekkaarten en een dagboek om je ervaringen vast te leggen.

Buiten vergaderen

Naar buiten gaan kost tijd. Tijd die je werkend moet doorbrengen. Maar waarom combineer je deze dingen niet? Dat levert zelfs extra voordelen op. Vergader bijvoorbeeld wandelend. Zo krijg je de voordelen van buiten zijn én lichaamsbeweging. Als je naast iemand loopt kijk je diegene minder aan, wat schijnt te helpen bij lastige gesprekken. Gebruik de tips van IVN om prettig en nuttig buiten te vergaderen.

Hulp voor werkgevers

Heb je werknemers in dienst? Een plant op hun bureau, lunchwandeling of vergadering buiten maakt hen fitter, creatiever en helpt hen zich te concentreren op het werk. Veel werkplekken zijn van steen en beton. Er leven maar weinig soorten planten en dieren. Als we die plekken groener maken, worden werknemers gezonder, gelukkiger en productiever.

Én de natuur verbetert. Daardoor krijgt je organisatie een betere uitstraling, minder ziekteverzuim en minder kosten door extreem weer zoals hitte of wateroverlast. IVN helpt je om natuurinclusief te werken.

Lees meer over Groen Werkt Beter op de website van IVN.

Bron: provincie Gelderland

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen