Tot jezelf komen met paardencoaching bij Buitengewoon Renkum

Foto: Buitengewoon Renkum

Renkum – Haar passie voor paarden en de wens om mensen te helpen komen samen in Buitengewoon Renkum. Lineke Bussing heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld op allerlei leefgebieden en hulpvragen, onder andere op het gebied van autisme en AD(H)D.

Partnercontent

Daarnaast werkt Lineke ook als ambulant begeleider en zet verschillende methodes in tijdens haar werk, zoals Brain Blocks en gespreksvoering door middel van tekenen

Paarden, je grootste vrienden

“Hoe fijn is het dat je naast alle verplichtingen, oordelen, gedachten en drukte in je leven, heel even ultiem tot jezelf kan komen? Daar helpen paarden je graag bij! Zij helpen ons terug te gaan naar onze basis, oordelen niet en geven een gevoel van gezien, gehoord en begrepen worden.” Lineke weet waarover ze praat. Zij en haar paarden hielpen al verschillende mensen een stuk verder in het leven.

Zoals een meisje van 11 jaar dat werd aangemeld voor paardencoaching bij Buitengewoon Renkum. “Ze heeft autisme en vindt communiceren met mensen maar ingewikkeld.” vertelt Lineke, “Maar met paarden en honden gaat dit juist heel goed! De basis van de paardencoaching ligt voor haar op ontspanning en plezier. Vanuit daar oefenen we samen met het paard hoe communicatie werkt, hoe zij haar vragen en behoeften goed kan verwoorden én wat ze kan verwachten van haar omgeving. Een heel leerproces, waarin het contact met het paard een onmisbare factor is.”

Gevoelige en intuïtieve dieren

Buitengewoon RenkumCoaching met paarden is een vorm van coaching waarbij paarden worden ingezet als co-coaches. Paarden zijn gevoelige en intuïtieve dieren, die ons kunnen helpen om ons bewust te worden van ons eigen gedrag, emoties en communicatie. Tijdens een sessie werk je samen met een coach en één of meerdere paarden, waarbij je doormiddel van oefeningen werkt aan je persoonlijke doelen. Daarnaast worden er tijdens de paardencoaching wetenschappelijk onderbouwde technieken ingezet door de coach.

“Persoonlijke doelen kunnen gericht zijn op je eigen ontwikkeling, door meer inzicht te willen krijgen in jezelf en je eigen gedrag. Je leert hoe je overkomt op anderen en welke kwaliteiten je hebt om hier vaardiger in te worden. Daarnaast richt coaching zich ook op weerbaarheid, leiderschap, het verminderen van stress en angst en vergroten van je zelfvertrouwen.”

Passie voor paarden én mensen

Buitengewoon Renkum is een bedrijf dat is ontstaan uit een passie voor paarden én mensen en deze samenwerking biedt enorm veel nieuwe mogelijkheden.

Buitengewoon Renkum biedt begeleiding, coaching en training aan kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Ze zijn er voor allerlei hulpvragen, zoals weerbaarheid, ontspanning, zelfbeeld, executieve functies en is geschikt voor alle leeftijden. Samen met verschillende paarden bieden ze coaching aan in een prachtige omgeving tussen Renkum en Wolfheze.

Benieuwd naar wat Buitengewoon Renkum voor jou kan betekenen? Kijk op buitengewoonrenkum.nl en klik op onderstaande afbeelding of neem contact op via [email protected].

Buitengewoon Renkum

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen