Restauratiespecialist worden bij het Gelders Restauratie Centrum

De Meteoor opnieuw gedoopt na jaren van restauratie Kadedagen 2023 Arnhem
De Meteoor opnieuw gedoopt na jaren van restauratie Kadedagen 2023 Arnhem
Foto: Rheden Nieuws

Velp – Ben jij iemand die zin heeft met oude materialen te werken? Restauraties uit te voeren vanuit de provincie Gelderland aan één van de 17.000 Gelderse monumenten?

Neem dan eens contact op met het Gelders Restauratie Centrum en grijp je kans!

Partnercontent

In Gelderland zijn circa 17.000 Gelderse monumenten afhankelijk van vakmanschap. Er is een groot tekort restauratiespecialisten. Deze vakmensen redden onze monumenten. Het Gelders Restauratie Centrum levert een uiterste inspanning om voldoende restauratiespecialisten op te leiden, om het vakmanschap te behouden en monumenten toekomst te geven. Zonder vakmensen geen monumenten!

Hoe

 • Praktijkgerichte opleidingen en cursussen
 • Leren in de praktijk van een restauratieproject
 • De erfgoedwerkplaats op landgoed Reuversweerd
 • Kennis van de nieuwste ontwikkelingen en technieken
 • Vakdocenten uit de restauratiepraktijk
 • Aanbod voor brede doelgroep: onder- instromers, zij-instromers, bouwvakmensen en professionals in de bouw- en installatiebranche, architectuur en overheid
 • Actief in aanbod van werk-naar-werktrajecten door participatie in Onderwijs en Arbeidsmarkt
 • Sterk netwerk van restauratieaannemers: Kennis + Kunde bedrijven
 • Samenwerking met de installatiebranche
 • Samenwerking met Monumentenwacht Gelderland en andere erfgoedpartners binnen de Gelderse Erfgoed Alliantie
 • Samenwerking met (onderwijs)instellingen als het NCE, NRC, het Graafschapcollege, de HAN, ROC’s
 • Brede advisering aan Kennis en Kundebedrijven over actuele thema’s als het werven, opleiden en behouden van goed geschoolde vakmensen en het duurzaam restaureren van monumenten
 • Advisering aan particulieren
 • Bevorderen van instroom door activiteiten voor diverse doelgroepen door middel van de mobiele expositie en workshops

Waar

De nieuwe locatie van het Gelders Restauratie Centrum, Florijnweg 3, in Velp heeft alle voorzieningen om nieuwe restauratiespecialisten klaar te stomen voor de toekomst. Er is een volwaardige werkplaats met machinale, theorielokalen, een DEMO-ruimte en samenwerkplekken. Op geldersrestauratiecentrum.nl is het complete aanbod te vinden, met veel inspiratie en verdieping met ervaringsverhalen en filmpjes.

Wie

Studenten, zij-instromers, bouwvakmensen en professionals in de bouw- en installatiebranche, architectuur en overheid. Handige, creatieve geesten die het vak van de meester zelf willen leren. Mensen die willen werken met hun hoofd, handen en hart.

Over het GRC

Het Gelders Restauratie Centrum is in 2012 in het leven geroepen door de provincie Gelderland. Het behartigt de belangen van de 34.000 monumenten en de 17.000 monumenten-eigenaren; de belangen van mensen, overheden en bedrijven in de restauratiebranche in onze mooie provincie. Het biedt erkende cursussen en opleidingen en wil een ontmoetingsplaats zijn voor iedereen die belang hecht aan instandhouding van gebouwd cultureel erfgoed. Het GRC werkt nauw samen met de Monumentenwacht Gelderland in het vervullen van deze opdracht. Daarnaast werkt het samen met de provincie, cultuurhistorische organisaties, beroepsonderwijs, bedrijfsleven en opdrachtgevers. Bij het GRC werkt een directeur, bijgestaan door een groep zelfstandigen en een driehoofdig bestuur.

Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie.St Gelders Restauratie Centrum

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen