Nooit meer lang zoeken naar een laadpaal met een laadpaal-app

Foto: Pexels

Elektrisch rijden is een geheel nieuwe ervaring. Alleen al het feit dat je niet meer hoeft te tanken, maar simpelweg de accu op moet laden om je weg te kunnen vervolgen.

In het begin zal dit best wel een beetje wennen zijn. Maar geloof ons, dit went snel.

Advertorial

Veel mensen zijn bang dat je met een elektrische auto altijd in de knoei komt met het rijden van lange afstanden. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Het klopt dat de actieradius van een elektrische auto lager ligt dan bij een traditionele brandstofauto, maar het overgrote deel van het opladen gebeurt op momenten dat je toch niet rijdt. Bovendien hoef je echt niet veel tijd kwijt te zijn aan het opladen van de auto. Daarnaast zijn de voorzieningen voor elektrische auto’s in Nederland erg goed. Bijna overal zijn er wel goede openbare laadpunten te vinden.

In Nederland zijn we niet alleen heel veel openbare laadpunten rijker, maar zijn er ook tal van verschillende apps die het leven van de EV-bestuurder stukken eenvoudiger kunnen maken. Goed voorbeeld is de GRID App. Dankzij deze app hoef je nooit meer lang te zoeken naar de juiste laadpaal. In dit artikel leggen we uit waarom dit onmisbaar is.

Altijd op de hoogte van de meest actuele informatie

Misschien vraag je je af wat je aan een laadpaal-app hebt als je zelf heel goed de openbare laadpalen bij jou in de buurt kunt vinden. Als je langer elektrisch rijdt, ken je inmiddels wel de voorzieningen uit je hoofd. Dit betekent echter niet dat er geen andere belangrijke informatie is die deze apps je kunnen geven.

Een heel goed voorbeeld zijn de tarieven die gehanteerd worden. Net als aan de pomp kunnen deze sterk uiteen lopen. Deze worden bepaald aan de hand van de luxe van de laadpaal en de laadsnelheid. Natuurlijk spelen ook de huidige elektriciteitsprijzen een belangrijke rol. De beste manier om te besparen op elektrisch rijden is door de prijzen te vergelijken. Met behulp van een app zie je direct waar je het voordeligst uit zal zijn.

Ook verschaffen deze apps ook andere handige informatie. Denk bijvoorbeeld aan de beschikbaarheid van de laadpaal. Je weet anders van tevoren nooit of de laadpaal al in gebruik is. Hoe meer mensen elektrisch gaan rijden, hoe belangrijker deze functie wordt. Zo rij je immers nooit voor niets en weet je zeker dat je ook bij deze laadpaal terechtkunt.

Wanneer je op een voor jou onbekende locatie bent

Bovendien blijf je niet altijd binnen je eigen woon- en werkverkeer. De kans is groot dat je ook wel eens uitstapjes elders in het land zal maken. Dan is het wel zo prettig als je ook in die omgeving een laadpaal kunt vinden. Zeker wanneer je langere ritten maakt. Dan is opladen een absolute must. Dankzij een laadpaal-app weet je overal in Nederland de juiste laadpalen te vinden.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen