Scheiden: Alles onder één dak in de Dorpsstraat

Foto: Franz26, Pixabay

Renkum – Eén aanspreekpunt kan een gezin helpen bij alle emotionele, financiële en juridische uitdagingen die bij het verbreken van een relatie aan de orde komen.

Partnercontent

“Door tijdig te informeren en de lijnen kort te houden voorkom je een hoop leed.” zegt Petra Ackermans, Mediator, financieel scheidingsadviseur en initiatiefneemster van Parentshouse Zutphen.

Het scheidingsloket

ScheidenIn 2017 is Petra Ackermans gestart om dit probleem te ondervangen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een scheidingsloket en een Parentshouse in Zutphen. “Het scheidingsloket is bedoeld om ouders, kinderen en professionals in een scheidingssituatie te ondersteunen en de nadelige gevolgen van een scheiding te helpen voorkomen.”

Ouders kunnen terecht met allerlei vragen over een scheiding. Bijvoorbeeld over het opstellen van een ouderschapsplan en/ of convenant of over de financiën. Ook professionals maken gebruik van haar expertise op gebied van complexe scheidingen en ouderverstoting. Als rechtbank MfN mediator heeft Petra een high trust regeling met de Raad van Rechtsbijstand en kan zij meteen uitsluitsel geven of iemand voor een rechtsbijstand in aanmerking komt.

Vanaf 1 november 2023 ook in Renkum aan de Dorpstraat 96

Petra Ackermans zal zich ook in Renkum vestigen en gaat hier samenwerken met Mijn Hypotheek winkel, Huis en Thuis Makelaars en PHV Financiële diensten. De reden van de samenwerking heeft vooral te maken met het kip en ei verhaal vertelt ze:

Scheidingsloket“Stel er is een koophuis en je wilt de ander uitkopen en je wilt dit netjes regelen in een convenant dan loopt je tegen het feit aan dat je pas een hypotheek krijgt als de scheiding uitgesproken is door de rechter. Echter in je convenant wil je wel alle oplossingen al afspreken.” legt Petra uit. “Ook lopen mensen vast in het regelen van alle lopende verzekeringen en pensioenen lijfrente polissen. En hoe verdelen we de hypotheekrente, sluit ik andere hypotheek af, krijgt één van ons een hogere rente en hoe verdelen we dit allemaal? Moet de woning getaxeerd worden of is een waarde bepaling voldoende?”

“Dan is het handig als je aan tafel zit met een mediator welke een financiële achtergrond heeft. En handig als in hetzelfde pand ook de taxateur, makelaar en/of iemand met verstand van verzekeren aan de gesprekstafel kan komen zitten zodra dit nodig is.” besluit Petra

Zo is alles onder één dak te vinden, van A tot Z de scheiding geregeld op één locatie!

Binnenlopen op de Dorpsstraat

Elke tweede donderdag van de maand, kun je tussen 13:00 en 17:00 uur binnenlopen bij Petra Ackermans. Loop gerust binnen bij de Dorpsstraat 96 in Renkum. Wil je liever een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek dan kan dit natuurlijk. Zowel op kantoor, bij jou thuis of online kun je van Petra’s diensten gebruik maken. Meer informatie via [email protected].

Of klik op onderstaande banner om naar Petra’s website te gaan

Petra Ackermans

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen