Eindelijk de 20-weken-echo in de gemeente Renkum!

Foto: Esther de Vries

Zwangeren uit de gemeente Renkum hoeven niet langer voor hun 20-weken-echo naar Arnhem of Ede. Vanaf 15 februari in de Hartekindweek is het mogelijk om een 20-weken-echo te laten maken bij ’t Geboortehuys in Oosterbeek.

Advertentie

Verloskundige Esther de Vries van ’t Geboortehuys vertelt: “De twintig weken echo is een onderzoek dat door veel zwangeren gedaan wordt. Er wordt met een echo gekeken naar mogelijk aangeboren afwijkingen bij de baby. Dat kan bijvoorbeeld een hartafwijking zijn.”

Veel ouders willen graag tijdens de zwangerschap weten of alles goed is met de baby. Deze echo kan daarbij helpen. In de gemeente Renkum was het nog niet mogelijk om deze echo te laten maken. Zwangeren gaan hiervoor naar Arnhem of naar Ede.

Nieuwe praktijk

“Om deze belangrijke zorg dicht bij huis aan te kunnen bieden, zijn wij gaan samenwerken met Eyebaby. In onze nieuwe praktijk in Oosterbeek hebben we de ruimte. De ervaren echoscopiste van Eyebaby komt een aantal dagdelen per week echo’s aanbieden. Nu is het wel mogelijk om deze zorg dicht bij huis te krijgen!”

Zwangeren die graag deze echo zouden willen, kunnen tussen 19 en 21 weken zwangerschap een afspraak maken. Zij krijgen direct de uitslag van het onderzoek en dit wordt ook terug gekoppeld aan hun verloskundige.

Voor meer informatie: geboortehuys.nl of eyebaby.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden