Voorlichtingsavond slaapapneu en -masker in de Gelderse Vallei

Foto: Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei organiseert een voorlichtingsavond voor patiënten met het slaapapneu syndroom, dat zijn onderbrekingen in de ademhaling tijdens de slaap.

De voorlichtingsavond op donderdag 11 april is speciaal gericht op het goed gebruiken van een slaapmasker (CPAP) en het delen van ervaringen.

Neuroloog en slaapexpert I. Miedema vertelt over wat slaapapneu is en licht toe hoe de keuze voor een bepaalde behandeling tot stand komt. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Daarna verzorgt de Maskerraad de verdere invulling van de avond.

Maskerraad

Tijdens deze bijeenkomst is de Maskerraad van de ApneuVereniging aanwezig. De Maskerraad bestaat uit ervaringsdeskundigen die uitgebreide kennis hebben van en over de verschillende slaapmaskers. Voor de pauze geven zij uitleg over het gebruik van een slaapmasker en de eventuele alternatieven.

Na de pauze is er volop gelegenheid om in kleine groepjes in gesprek te gaan met vrijwilligers van de Maskerraad. Zij geven voorlichting en advies en bieden ook de mogelijkheid om maskers te bekijken en te passen. Ook verschillende leveranciers van slaapmaskers en apparatuur staan deze avond voor je klaar.

Informatie en aanmelden

De voorlichtingsavond op 11 april start om 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) en is in het auditorium van Ziekenhuis Gelderse Vallei, Willy Brandtlaan 10 in Ede. De toegang is gratis.

Voor vragen over de voorlichtingsavond kun je contact opnemen met de afdeling communicatie via [email protected] of telefoonnummer (0318) 43 57 46.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen