71 foute truien op Foute Kersttruiendag bij Het Beekdal in Heelsum

Foto: Vilente

Op maandag 16 december pakten de bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Vilente uit. Op deze dag is een Foute Kersttruiendag in het leven geroepen door initiatiefnemers Annemijn Louws en Ruben den Hartog.

Na een succesvolle foute-kersttruiendag in Het Beekdal in Heelsum vorig jaar, wilden Annemijn (arts) en Ruben (oefentherapeut) dit Vilentebreed organiseren. “Vorig jaar kwam dit nogal spontaan in mij op.” vertelt Annemijn. “Sinds een paar jaar is deze kersttruiendag in opkomst en het leek mij heel leuk om dit ook in het verpleeghuis te introduceren. Daarop is Lorissa Vermeer, medewerker Welzijn, enthousiast begonnen met de organisatie.”

Foute kersttrui wisselbeker

De gedachte achter de Foute Kersttruiendag is heel simpel: om in zo’n trui te verschijnen, moet je wel durven. Ruben: “Ik heb iedereen binnen Vilente uitgenodigd om mee te doen. We hebben er zelfs een prijs aan gekoppeld. De locatie waar de meeste mensen een kersttrui dragen, wint de ‘Foute kersttrui wisselbeker’.”

De (nieuwe) wisselbeker bleef voor dit jaar in Het Beekdal al was er geduchte tegenstand van het Pieter Pauw in Wageningen. Maar liefst 71 mensen (niet allemaal op de foto) droegen in Het Beekdal een vreselijk foute kersttrui. Van bewoner en familie, van vrijwilliger tot medewerker. “Er was zelfs één afdeling, daar had iedereen een foute kersttrui aan!” vertelt Lorissa.

En de bewoners, hoe vinden die het?

Geweldig zegt Larissa: “We moeten soms wel even uitleggen waar het om gaat maar dan is het ook meteen leuk. We maken foto’s, per afdeling maar ook onderling of apart, voor bijvoorbeeld een kerstkaart. Dan allemaal naar buiten voor de grote foto. Het is een hele vrolijke happening.”

“Familie van de bewoners doen vaak mee, ik lees soms in zorgdossiers dat er een foute kersttrui in de kast ligt voor deze dag, dat is zo leuk. Sommigen komen ook speciaal voor deze dag hier naar toe.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen