Berichten over Covid-19, het coronavirus volgen elkaar in rap tempo

Foto: StockSnap via pixabay

De nieuwsberichten over het Covid-19 virus volgen elkaar in rap tempo op. Of ze nu uit het buitenland komen of niet. Het kan voor sommigen moeilijk zijn hiermee om te gaan want de één maakt zich meer zorgen dan een ander.

Tot op heden zijn er nog steeds 5 patiënten in de gemeente Renkum die het nieuwe coronavirus dragen. Zodra er meer gevallen zijn in deze gemeente, zal dat vanzelf bekend gemaakt worden.

Update 11-03-2020 Twee nieuwe corona besmettingen, nu in Doorwerth

Voor nu

Voor nu kun je niet veel doen behalve zorgen dat het virus zich niet verspreidt. Ieder persoon die aan het virus sterft, is er één om te betreuren. Aan de andere kant, genezen er echt veel mensen van het virus, sommigen worden niet eens ziek. Ook de genezingen worden bijgehouden. Hier in Nederland is er nog niemand genezen verklaard, niet dat er niet al mensen zijn genezen maar het RIVM vertelt hier dat dit niet zo eenvoudig blijkt.

De ouderen onder ons en mensen die bepaalde ziekten onder de leden hebben lopen het meeste risico. Toch schijnen ouderen zich ook niet echt druk te maken, lees hier –> ‘Maar weinig senioren angstig door coronavirus’.

(de volgende cijfers zijn van 10 maart, ca 20:00 uur)

Wereldwijd zijn er nu 4.088 mensen gestorven aan Covid-19. Genezen van het virus zijn er 64.387. Het aantal (doorgegeven) bekende besmettingen is wereldwijd 116.335, daarvan zijn er nu nog 47.860 ziek. Die cijfers zullen morgen natuurlijk weer anders zijn. Via deze link vind je de actuele standen: in rood de gevallen van besmetting die bevestigd zijn, wit zijn de mensen die helaas zijn overleden en groen, de mensen die genezen verklaard zijn. De genezingen én overledenen blijven deel uitmaken van het totaal aantal geregistreerde besmettingen!

Voor actuele informatie kijk je op de website van het RIVM. De gemeente Renkum staat in contact met het VGGM en krijgt meteen een update als het nodig is.

De overheid heeft de lijnen opengezet voor alle vragen over corona op het speciale nummer 0800 – 1351. Op deze kaart van het RIVM worden alle Nederlandse besmettingen vermeldt.

RIVM: Vragen & antwoorden nieuw coronavirus (COVID-19) (regelmatig geupdate bij bv nieuwe bevindingen).

Verspreiding coronavirus voorkomen

Wat kun je zelf doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen? De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid
kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen en zullen niemand vreemd in de oren klinken.

 • Was je handen regelmatig.
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geen handen schudden.

Houd ook het volgende in de gaten:

 • Ook bij huisartsen gelden nu andere regels. Heb je klachten (zie onder), pak de telefoon en bel eerst, al het medisch personeel heeft instructies en weten wat ze moeten doen.
 • Klachten: koorts, meer dan 38⁰ Celcius, luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus of ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:
 • -China (inclusief: Macau en Hongkong)
  -De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-   Julisch-Venetië en Ligurië
  -Iran
  -Singapore
  -Zuid-Korea

Neem dan vooral telefonisch contact op met je huisarts, blijf thuis en zorg dat je niet in contact komt met anderen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden