Tien wonderfoons voor dementerenden in de gemeente, help je mee?

Foto: DM van Hellesem

Ieder zorghuis in onze gemeente die dementerenden huisvest, zou minimaal één wonderfoon moeten hebben.

Nadat Gé Willemsen vrijdag een wonderfoon ging aanbieden in Oranje Nassau’s Oord en de dementerende Miep zo enorm genoot van de muziek uit de ouderwetse PTT telefoon, waren Gé en verslaggeefster Devi van Hellesem van deze nieuwssite daar nog meer van overtuigd.

Met een beetje hulp van de Renkumse inwoners met donaties moet er toch voldoende kunnen binnenkomen om tien wonderfoons à 80 euro aan te kunnen schaffen? Er is dus 800 euro nodig, help je mee?

Zie hier het aanbieden van de wonderfoon aan Miep

Wat is een wonderfoon?

Een wonderfoon is een ouderwetse PTT  telefoon met draaischijf. Daar draaide je vroeger een telefoonnummer mee. De oude telefoons zijn relatief eenvoudig aan te passen zodat er achter ieder nummer een lied verborgen zit. Een kleine computer, een mp3 speler en een sd kaart maken dit mogelijk.

Al gereserveerd

Devi “Gé vroeg of ik erbij wilde zijn dat hij de wonderfoon ging aanbieden, we wisten niet dat er een bewoonster aanwezig zou zijn dus dat was een verassing. En een hele leuke, zo kon je heel mooi zien wat zo’n omgebouwde telefoon met muziek. Miep vond ik meteen een leuke vrolijke vrouw en ze was er zo blij mee, ze werd er nóg vrolijker van. Gé en ik hadden al tegen elkaar uitgesproken dat er in onze gemeente meerdere zorghuizen zitten waar dementerende ouderen wonen en toen we naar buiten liepen stond het wel vast dat we dit wilden gaan regelen.”

“Ik kende de wonderfoon al wel een beetje omdat Ik met Marko (de maker) op de lagere school heb gezeten, dus ik heb heb tien wonderfoons gereserveerd voor ze op zijn. Want ze zijn zo populair, onder andere door de uitzending bij Gelderland Helpt waarin Marko oude PTT telefoons vraagt om, om te bouwen naar een wonderfoon. Hij heeft er gelukkig al veel aangeboden gekregen maar ja, ze gáán een keer op toch? ”

Nog meer wonderfoons

“Het was zo aandoenlijk om Miep met de wonderfoon te zien, ze zei tegen me: Het zijn de kleine dingetjes die het ‘m doen. Dat heeft ze goed gezien en ik hoop dat iedereen in de gemeente deze actie steunt, alle kleine beetjes helpen. Ik verheug me er nu al op weer een wonderfoon aan te kunnen bieden.” Gé zal ook zorgen dat er gewenste muziek op geplaatst wordt.

Omdat er een aantal grotere en kleine zorghuizen in de gemeente zijn is de volgende verdeling gemaakt.

Er gaat een wonderfoon naar:

De overige zeven wonderfoons worden verdeeld over

  • Vilente ( Het Beekdal, Heelsum: De Molenberg en De Sonnenberg, Oosterbeek)
  • Zinzia (Oranje Nassau’s Oord Renkum/Wageningen)

(De andere zorghuizen van beide organisaties bieden geen specifieke zorg aan dementerenden volgens de websites )

De actie is beëindigd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen