Terugroepactie Bausch + Lomb producten door sterilisatiefout

Foto: Gedesby1989 via Pixabay

Fabrikant Bausch + Lomb is een terugroepactie gestart voor een groot aantal partijen contactlensvloeistoffen, oogspoeling en oogbevochtigers.

Door een productiefout is een bacteriële besmetting bij deze producten niet uit te sluiten.

De terugroepactie betreft verpakkingen van de volgende producten:

  • Biotrue® contactlensvloeistof
  • ReNu® MPS Multipurpose vloeistof voor gevoelige ogen
  • ReNu® MultiPlus contactlensvloeistof
  • Boston® cleaner vloeistof
  • Boston® oogbevochtiger
  • Boston® Simplus Multi-Action contactlensvloeistof
  • Sensitive Eyes® oogbevochtiger vloeistof

Voor de producten geldt dat deze een vervaldatum hebben tussen mei 2021 en februari 2024.

Sterilisatie

Bij productie van deze producten wordt gebruik gemaakt van gesteriliseerde verpakkingen. De leverancier heeft aangegeven dat er een fout is opgetreden bij de sterilisatie van deze verpakkingen. Hoewel het risico op infectie met de producten niet hoog is, is toch besloten om deze producten terug te roepen.

Als je één van de genoemde producten hebt, dan kun je het lotnummer van het product controleren op de website blrecall.expertinquiry.com.

Is het product inderdaad bij deze terugroepactie betrokken, gebruik deze dan niet meer en volg de verdere instructies op de website van Sedgwick, het bedrijf dat deze terugroepactie voor Bausch + Lomb uitvoert. Je kunt het product weggooien als je alle instructies op de website hebt gevolgd.

Wil je meer weten over deze terugroepactie van Bausch + Lomb producten? Neem dan contact op met Sedgwick, via het mailadres [email protected]. Je kunt ook kijken op blrecall.expertinquiry.com of bellen naar 0800 – 0249 511 (gratis). Dit nummer is bereikbaar tussen 09.00u en 18.00u.

Consumenten die bijwerkingen hebben gekregen bij het gebruik van deze producten moeten contact opnemen met hun zorgverlener voor verdere zorg en instructie.

bausch

Bron: Bausch + Lomb, 2 juni 2021