FNV: “Kapjes en zelftesten voor lage inkomens niet meer te doen”

Foto: Polina Tankilevitch via Pexels

De kosten van mondkapjes en zelftesten zijn niet meer op te brengen voor mensen met lage inkomens, stelt de FNV. De vakbond pleit voor een landelijke regeling om de kosten voor deze groep mensen te compenseren nu het mondkapjesadvies is uitgebreid.

Wegwerpmondkapjes

Overal waar het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand tot elkaar te houden wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen. Dat geldt bijvoorbeeld op drukke openbare plaatsen buiten, zoals winkelstraten, maar ook op de werkvloer. Het advies is om een wegwerpmondkapje te gebruiken en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. Daarnaast wordt sterk aangeraden om een zelftest te doen bij klachten en alvorens ergens op bezoek te gaan.

Geen gelijke monniken

“Voor een gezin met twee kinderen kom je al snel aan tientallen euro’s extra per maand aan mondkapjes en zelftesten,” zegt vicevoorzitter Kitty Jong van de FNV in een toelichting. “Daar doen sommige gezinnen één of twee weken boodschappen van.” Volgens FNV stelt een aantal gemeenten nu al gratis tests en mondkapjes beschikbaar voor mensen met lage inkomens. De vakbond vindt dat oneerlijk en onacceptabel voor mensen die in andere delen van het land wonen. “De politiek moet zijn verantwoordelijkheid nemen.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen